Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

RKC Waalwijk
0 - 1

Roda JC Kerkrade
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 14 september, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Joey Kooij - Toeschouwers: 2140
61. Dijkhuizen
78. Hans Mulder
78. Paulissen

RKC verliest met minimaal verschil van Roda JC

In de derde thuiswedstrijd van dit seizoen trad ons RKC aan tegen degradant Roda JC. Wat de Geelblauwen in eerdere wedstrijd opbrak, was ook nu het geval. Goed veldspel, kansen creëren, alleen niet scoren. Henk Dijkhuizen  deed dat namens de bezoekers wel. In de 61e minuut scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd en bepaalde hij de eindstand op 0-1.

‘Fight for our colours and don’t have mercy’.  Met deze woorden op een groot spandoek werd de ploeg bij de opkomst verwelkomd. Onder toeziend oog van ruim 2.100 toeschouwers begonnen de Geelblauwen sterk aan de wedstrijd. Het waren met name de Waalijkers die mogelijkheden creëerden om de score in het Mandemakers Stadion te openen. Onder andere Seys, Bilate en Walian waren dicht bij de openingstreffer, maar steeds vonden zij doelman Tom Muyters op hun weg. Hierdoor stond na 45 minuten de brilstand op het scorebord.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Hansson en opnieuw Seys kregen aardige mogelijkheden om hun naam op het scoreformulier te zetten. Uit het niets bracht Henk Dijkhuizen na 61 minuten de Kerkraders op een 0-1 voorsprong. Vanaf het rand van het zestienmeter gebied verschalkte hij Etiënne Vaessen in de korte hoek. Na het doelpunt van Roda JC kreeg onder meer Vermeulen de kans om de score gelijk te trekken, maar ook nu kreeg Muyters een hand achter de bal. De Limburgers hielden stand en namen de drie punten mee uit Waalwijk.

Volgende week staat opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Jong AZ op bezoek in het Mandemakers Stadion. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog volop verkrijgbaar via onze fanshop, App of via www.rkckaartje.nl.

KOOP HIER JE KAARTJE VOOR JONG AZ-THUIS >


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Gaari, Lammers (87. Bergkamp), Quasten (77. Ndefe), Hansson, Mulder, Vermeulen, Bilate, Seys (64. Maatsen), Walian

Wisselspelers: Zielschot,Van Weert, Baggerman, Koenraat, Tahiri, Meulensteen, Rienstra

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Roda JC Kerkrade
Muyters; Dijkhuizen, Werker, Jensen, Vansteenkiste; El Makrini, Simakala, Engels, Gnjatic, Paulissen, Milts (46. Van Velzen)

Wisselspelers: Novakovic, Mertens, Väyrynen, Van Velzen, Schlösser, Novakovic, Remans, Van Eijma, Zotti

Hoofdcoach: Robert Molenaar

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Topscorers

Sylla Sow 5 goals
Clint Leemans 5 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.