Volgende wedstrijd


Vitesse


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
11 April 2020, 18:30
Gelredome, Arnhem

 

SC Telstar
0 - 3

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 8 februari, 20:00 uur - Rabobank IJmond Stadion, IJmuiden
Scheidsrechter: Erwin Blank - Toeschouwers: 1721
18. Van Huizen
22. Najah
38. Rossi
40. Ondaan
55. Melle Meulensteen
61. Daan Rienstra
67. Darren Maatsen
75. Dylan Seys

RKC zet fraaie zegereeks voort: 15 uit 5!

Ons RKC heeft vanavond in het Rabobank IJmond Stadion met 0-3 gewonnen van SC Telstar. Waar de eerste helft doelpuntloos bleef, troffen de Geelblauwen na de thee driemaal het doel. Daan Rienstra, Darren Maatsen en Dylan Seys verzorgden de goals.

In een regenachtig Velsen-Zuid was het de thuisploeg met het eerste wapenfeit. Na een fout op het middenveld kwam Terrel Ondaan tot een kans, maar hij zag zijn inzet in het zijnet belanden. Niet veel later moest ook Etienne Vaessen handelend optreden na een schot van dichtbij. De intenties van de gasten waren meteen duidelijk en RKC had moeite met het behouden van het balbezit in de eerste fase van de wedstrijd.

Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Geelblauwen meer grip op het duel. RKC had het betere van het spel, maar moest waakzaam blijven op uitbraken van de Witte Leeuwen. De eerste kans voor de ploeg van Fred Grim werd prima verwerkt door Telstar-doelman Wesley Zonneveld. Na een afgeslagen corner die opnieuw werd ingebracht was het de goalie die de bal nog net tegen de paal wist te tikken. De volgende grote kans was eveneens voor de bezoekers. Darren Maatsen kreeg de bal vanaf de zijkant, maar hij zag zijn inzet over gaan. Het spelbeeld bleef hierna in evenwicht, maar beide ploegen kwamen niet meer tot uitgespeelde kansen waardoor men met de brilstand de rust in ging.

Het spelbeeld in de tweede helft wat betreft kansen leek op dat van het eerste bedrijf. Telstar zette de eerste grote mogelijkheid op haar naam met een scherp aangesneden vrije trap die op de buitenkant van de paal belandde. Wat hierna volgde was een zeer open wedstrijd met kansen voor beide doelen. Zo schoot Dylan Seys met een schuiver in de handen van Zonneveld en had Vaessen moeite met een schot van dichtbij. Uiteindelijk bleek ons RKC de meest gelukkige. Na een uitstekende lage voorzet ontving Daan Rienstra de bal op de rand van het zestienmetergebied. Hij dacht niet na en schoot laag in de hoek raak: 0-1.

Niet veel later drongen de Geelblauwen weer aan. Een voorzet van de linkerkant vloog over alles en iedereen heen en het was Maatsen die attent reageerde en Zonneveld kansloos liet: 0-2. RKC stoomde hierna flink door en nog geen tien minuten later stond het derde doelpunt op het scorebord. Seys sneed naar binnen en haalde doeltreffend raak: 0-3. De ploeg van Fred Grim liet ondanks de voorsprong niet de teugels vieren en bleef de weg naar Zonneveld zoeken. Zo raakte Sow de paal en mikte Maatsen in de rebound naast. Telstar ging nog voorzichtig op zoek naar een eretreffer, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren.

Met de overwinning in Velsen-Zuid boekt ons RKC de vijfde zege op rij! De Geelblauwen spelen aankomende vrijdag 15 februari weer een thuiswedstrijd in het eigen Mandemakers Stadion. Almere City FC is dan te gast in Waalwijk. Voor dit duel is de kaartverkoop reeds begonnen! Koop uw kaartje via de RKC Waalwijk App, www.rkckaartje.nl of kom langs bij het stadion!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten (45. Ndefe), Rienstra, Tahiri, Spierings (66. Baggerman), Seys (78. Mulder), Sow, Maatsen

Wisselspelers: Zielschot,Van Weert, Bakari, Bergkamp, Walian

Hoofdcoach: Grim

Opstelling SC Telstar
Zonneveld, Lopes Cabral, Brito, Van Huizen, Sno, Mendes Moreira (78. Van Overbeek), Rosheuvel, Mertens (68. Van Haaren), Najah (63. Lynen), Rossi, Ondaan

Wisselspelers: Lynen, Van Haaren, Groot, Van der Maaten, Van Doorm, Springer, Van Overbeek

Hoofdcoach: Mike Snoei

Volgende wedstrijd


Vitesse


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
11 April 2020, 18:30
Gelredome, Arnhem

 

Topscorers

Sylla Sow 5 goals
Clint Leemans 5 goals
Anas Tahiri 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.