Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

RKC Waalwijk
3 - 3

FC Volendam
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 22 februari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2448
26. Emil Hansson
32. Dylan Seys
45. Peters
58. Melle Meulensteen
59. Deul (p)
65. Darren Maatsen
68. Peters
78. Schouten

RKC Waalwijk deelt punten met Volendam in knotsgek duel

RKC Waalwijk is vanavond in een knotsgek duel tegen FC Volendam blijven steken op een 3-3 gelijkspel. Na een werkelijk wervelende eerste helft, moesten de Geelblauwen genoegen nemen met een puntendeling. Waar de neutrale voetballiefhebber vanavond met onder andere werelddoelpunten, een rode kaart, een strafschop en wisselend veldoverwicht volledig aan zijn trekken is gekomen, behoudt de ploeg van Fred Grim toch een ietwat zure nasmaak aan dit treffen.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Met name via de tandem Emil Hansson-Paul Quasten wisten de Geelblauwen meerdere malen de zestienmeter van doelman Jordi van Stappershoef binnen te dringen. De eerste kansen waren dan ook voor de ploeg van Fred Grim. Hansson drong na een fraaie solo door, maar zijn voorzet vond geen medespeler. Niet veel later kreeg ook Stijn Spierings een mogelijkheid. Zijn inzet werd echter op het laatste moment geblokt door een Volendams been.

Halverwege de eerste helft werden de aanvallende intenties van de Waalwijkers beloond. Na een slordige spelhervatting van Van Stappershoef kwam de bal bij Hansson terecht. De Noor dribbelde vanaf de rechterflank knap naar binnen en schoot de bal vervolgens fantastisch in de verre kruising. Hierdoor bekroonde Hansson zijn sterke wedstrijd met een prachtig doelpunt.

Ruim vijf minuten later kreeg de thuisploeg wederom het publiek op de banken. De werkelijk ontketende Hansson legde meerdere malen rechtsback Robin Schouten in de luren. Vervolgens gaf de vleugelspeler de bal met buitenkant panklaar voor Dylan Seys. De Belg twijfelde geen seconde en schoot onberispelijk raak. Zo leken de mannen van Fred Grim met een riante voorsprong de rust in te gaan. Echter deden de Volendammers vlak voor rust nog iets terug. Na een botsing op het middenveld kwamen de Wijdbroeken er snel uit. Cas Peters was succesvol het eindstation van deze counter. Even later zou scheidsrechter Teuben fluiten voor het einde van de eerste helft.  

De bezoekers gingen vanaf de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De Volendammers werden direct gevaarlijk, maar Boy Deul wist de bal niet goed te controleren, waarmee de kans was verkeken. Na een klein uur te hebben gespeeld slaagde Het Andere Oranje in haar missie. De bezoekers kregen een penalty na een handsbal van Melle Meulensteen. Tot overmaat van ramp kreeg de centrale verdediger ook de rode kaart. Beul benutte het buitenkansje, waardoor de stand gelijk was getrokken en RKC verder moest met een man minder.

Dit zou het begin zijn van een doldwaze tien minuten. Deul kreeg een gigantische kans om de Volendammers op voorsprong te schieten, maar zag zijn inzet vanaf een meter of tien over vliegen. Darren Maatsen werd vervolgens in de ploeg gebracht voor Seys. Hansson glipte handig langs zijn tegenstander op de achterlijn en bediende Maatsen die met zijn eerste balcontact ons RKC weer op voorsprong schoot. Helaas konden de Waalwijkers hier niet lang van genieten, want twee minuten later kwamen de bezoekers alweer op gelijke hoogte. Het was wederom Peters die zijn ploeg een goede dienst bewees. Na een steekpass vanuit het middenveld lifte hij de bal over doelman Etiënne Vaessen.

In de slotfase van de wedstrijd zouden beide ploegen nog opzoek gaan naar meer. Spierings probeerde het nog een keer van afstand, terwijl de bezoekers via centrale verdedigers Marco Tol en Daryll Bäly nog twee grote kansen kregen. Deze waren echter niet aann hen besteed. Ook een laatste afstandsschot van Deul zou de stand op het scorebord niet meer doen veranderen. Hiermee eindigde een bizarre voetbalavond in een remise en gaat ons RKC volgende week tegen Sparta opnieuw vechten voor de overwinning.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra, Tahiri (61. Mulder), Spierings, Seys (65. Maatsen), Sow (84. Baggerman), Hansson

Wisselspelers: Heemskerk, Walian, Ndefe,Van Weert, Bakari, Bergkamp, Bilate

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Volendam
Van Stappershoef, Schouten, Tol, Bäly, Betti, Visser (44. G. Vlak), Doodeman, J. Vlak, Peters, Deul, Berenstein

Wisselspelers: Evers, Kok, Smal, Vlak, G. Vlak, Bakker, Kaars, Runderkamp, Antwi, Van der Moot, Michaelis

Hoofdcoach: Hans de Koning

Volgende wedstrijd


AZ


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
31 Januari 2020, 20:00
AFAS Stadion, Alkmaar

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Stijn Spierings 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.