Volgende wedstrijd


Vitesse


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
11 April 2020, 18:30
Gelredome, Arnhem

 

Jong PSV
2 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 29 maart, 20:00 uur - De Herdgang, Eindhoven
Scheidsrechter: Jannick van der Laan
15. Stijn Spierings
47. Zakaria Aboukhlal
59. Paul Quasten
60. Maxime Soulas
74. Darren Maatsen
82. Mario Bilate
88. Maxime Soulas

RKC vergeet comeback in slotminuten te voltooien en verliest in Eindhoven

RKC Waalwijk heeft vanavond een zure nederlaag geleden op bezoek bij Jong PSV. De Waalwijkers kwamen in de tweede helft al snel op 2-0 achterstand. Een comeback was in de maak, maar de Geelblauwen vergaten in de slotminuten zichzelf te belonen voor het tonen van haar veerkracht.

Bij RKC Waalwijk vond er ten opzichte van vorige week één wijziging in de basis plaats. Emil Hansson keerde terug van zijn interlandverplichtingen, waardoor Darren Maatsen zijn basisplaats weer in moest leveren. De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van de thuisploeg. Mauro Junior kreeg een vrije trap toebedeeld van scheidsrechter Van der Laan. De Braziliaan nam zelf plaats achter de bal, maar zijn inzet werd met een prima reflex gekeerd door Vaessen.

Dit waarschuwingsschot was voldoende om de Waalwijkers bij de les te krijgen. De uitploeg kreeg in de openingsfase het betere van het spel. Dylan Seys werd aan de rechterflank diep gestoken en had ruimte om uit te halen. Helaas lukte het de buitenspeler niet om met zijn chocoladebeen voldoende een hoek te vinden, waarmee hij doelman Roulaux zou passeren. Wel zou een corner volgen. De bal werd goed voor geslingerd door Hansson. Aanvoerder Drost zou de bal verlengen, waarna Spierings zijn geluk beproefde. Echter stond Roulaux goed opgesteld en wist de bal via de lat uit de doelmand te weren.

Gedurende de eerste helft vorderde zou het veldspel van beide ploegen minder worden. Er werd veelvuldig balverlies geleden op het middenveld, waardoor zowel de defensie van Jong PSV als die van RKC nauwelijks in de problemen kwamen. Aan het einde van de eerste helft was er nog een spaarzaam momentje voor Seys. Een corner die over iedereen heen vloog belandde voor de voeten van de  Belg. Hij nam de bal op de borst aan en schoot richting de verre hoek. Aan zijn poging ontbrak precisie, waardoor de bal langs de verre paal zou vliegen. Dit betekende dat beide teams doelpuntloos de rust in zouden gaan.

De thuisploeg zou vervolgens fel aan de eerste helft beginnen. Dit leverde direct de openingstreffer op. Jong PSV was uitgebroken aan de rechterkant, waarna de bal zou worden voorgegeven aan Aboukhlal. De voorhoedespeler zou Vaessen vervolgens vanaf dichtbij passeren. De Waalwijkers hadden moeite met de verhoogde intensiteit van Jong PSV. Tien minuten later was het Mauro Junior die bijna de scoren wist de verdubbelen, maar Vaessen stond goed opgesteld en hield zijn ploeg op de been.

Luttele minuten later zou Jong PSV dan toch de marge verdubbelen. Verdediger Soulas was mee naar voren gekomen en kopte een standaardsituatie tegen de touwen. Gezien het wedstrijdbeeld leek het duel niet snel te zullen kantelen. Echter toonden de mannen van Fred Grim veerkracht. Het ging nadrukkelijk opzoek naar de aansluitingstreffer. Zo werden er kansen gecreëerd door Seys en Baggerman. Uiteindelijk was het invaller Darren Maatsen die de Waalwijkers de zo gewenste aansluitingstreffer te bezorgen. De Geelblauwen zaten weer in de wedstrijd en mochten hopen op meer.

RKC ging verder op jacht en was al snel dicht bij de gelijkmaker. Nikki Baggerman kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hard op doel. Helaas was werd zijn inzet teveel door het midden geschoten, waardoor Roulaux de bal wist te pareren. Jong PSV kreeg in de slotfase steeds meer ruimte, maar echter wist de thuisploeg niet echt grote kansen meer te creëren. In de 88e minuut kreeg RKC de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Soulas beging een overtreding op Spierings, waarna de bal op de stip werd gelegd. Seys nam plaats achter de bal om de zo gewenste gelijkmaker binnen te schieten. Echter zou de doelman van Jong PSV weer de sta in de weg blijken. Roulaux keerde de penalty en hierdoor werd de ultieme kans op de gelijkmaker niet benut. Verder zou er niet meer gescoord worden, waardoor RKC met een 2-1 nederlaag naar huis zou rijden.

Eindhoven wordt uiteindelijk met een wrang gevoel verlaten. Veel tijd om te treuren is er echter niet. Aanstaande maandag komt FC Twente alweer op bezoek in het eigen Mandemakers Stadion. Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar in de Fanshop en middels de online verkoopkanalen.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Drost, Meulensteen, Quasten, Rienstra, Tahiri (57. Baggerman), Spierings, Seys, Sow (46. Bilate), Hansson (68. Maatsen)

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Jong PSV
;Youri Roulaux; Baggio Wallenburg, Tijn Daverveld, Maxime Soulas, Steven Theunissen; Mauro Junior, Justin Lonwijk, Lennerd Daneels (78. Robin Schoonbrood); Zakaria Aboukhlal, Joël Piroe, Matthias Verreth (39. Marlon Frey)

Wisselspelers: Jaell Hattu, Andrew Mendonca, Marlon Frey, Robin Schoonbrood, Maxime Delanghe

Hoofdcoach: Dennis Haar

Volgende wedstrijd


Vitesse


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
11 April 2020, 18:30
Gelredome, Arnhem

 

Topscorers

Sylla Sow 5 goals
Clint Leemans 5 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.