Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
3 - 1

FC Eindhoven
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 3 mei, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 4016
1. Paul Quasten
17. De Rooij
29. Juriën Gaari
30. Cicilia
33. Emil Hansson
44. Emil Hansson
78. Van den Boomen

RKC behaalt officieel Play-Offs na zege op FC Eindhoven

RKC Waalwijk heeft het seizoen 2018-2019 af weten te sluiten als nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie. Vanavond wonnen de Waalwijkers met 3-1 van FC Eindhoven. Al voor rust stond deze score op het bord via doelpunten van Emil Hansson (2x), Paul Quasten en Rigino Cicilia. Hierdoor heeft RKC zich geplaatst voor de Play-Offs en gaat het in de eerste ronde haar pijlen richten op NEC.

RKC wist dat het zo goed als zeker deel zou nemen aan de nacompetitie. Met een doelsaldo van +14 ten opzichte van MVV moest het wel heel raar lopen wilden de Maastrichtenaren nog boven RKC eindigen. Na 43 seconden werd aan de enige overgebleven onzekerheid al een einde gemaakt. De opgekomen Paul Quasten ontving de val op een meter of 25 van het Eindhovense doel. De linksback haalde verwoestend uit en zijn bal vloog stijf in de kruising: 1-0. Het betekende zijn eerste doelpunt in het shirt van RKC.

Na de snelle openingstreffer viel de wedstrijd wat stil. Beide kanten hadden moeite om de defensie van de tegenpartij te doorbreken. RKC probeerde goed combinerend FC Eindhoven te kraken. De uitploeg zocht op haar beurt met name de flanken en probeerde met de fysiek sterke voorhoede gevaar te stichten.

Halverwege de eerste helft kregen de ploegen weer goede mogelijkheden. Rigino Cicilia gaf een goede steekpass op Kaj de Rooij, maar Etienne Vaessen kwam snel zijn doel uit en wist de bal te onderscheppen. Een minuut later was het Stijn Spierings die goed zijn fysiek gebruikte om Karim Essikal van de bal te zetten en de bal meegaf aan Anas Tahiri. Laatstgenoemde kon vrij uithalen, maar zou uiteindelijk over schieten.

Na een half uur waren de bezoekers als trefzeker. Branco van de Boomen mocht aan de linkerkant van het veld aanleggen voor een vrije trap. Hij vond met zijn indraaiende trap Cicilia die vrij raak kon koppen: 1-1. Lang konden de bezoekers echter niet genieten, want binnen drie minuten had ons RKC de voorsprong alweer te pakken. Emil Hansson mocht van eenzelfde positie aanleggen voor een vrije trap. Zijn inzet ging aan alles en iedereen voorbij en eindigde in de verre hoek: 2-1. Hierbij was het echter nog niet gedaan voor de Waalwijkers. Darren Maatsen wist vlak voor tijd met een steekpass  Hansson te vinden die met zijn tweede van de avond RKC op 3-1 wist te schieten. Hiermee werd ook de ruststand bereikt.

In de openingsfase van de tweede helft waren de kansen wat spaarzaam. In het eerste kwartier zou FC Eindhoven enkel het Waalwijkse doel zoeken middels een vrije trap van Van den Boomen, maar deze zou hoog over vliegen. Dylan Seys probeerde op zijn beurt namens de Waalwijkers tweemaal gevaar te stichten. Echter zou ook bij zijn vrije trap het vizier niet scherp genoeg staan en raakte hij een bal net verkeerd na een strakke voorzet van rechts.

Een kleine twintig minuten voor tijd was het Maatsen die voor de volgende mogelijkheid zorgde. Na een goede combinatie op links, wist Tahiri Maatsen te vinden. De aanvaller kapte zijn man uit, maar hij raakte de paal. Ook FC Eindhoven kwam nog met een kans, alleen de inzet van Elisha Sam vloog strak voorbij het doel van Vaessen.

Het restant van de wedstrijd kabbelde voort. RKC had het gat geslagen en FC Eindhoven was niet bij machte om de Waalwijkers in de problemen te brengen. Wel schoten de bezoekers nog tweemaal van afstand middels Sam en Samy Bourard. Hansson had voor de Geelblauwen nog een mooie dribbel in huis die Tahiri voorzag van een kans, maar zijn schot zou het doel van Menno Bergsen niet weten te vinden. Tot slot kwam de laatste poging van de voet van Seys, maar de ruststand zou tevens de eindstand betekenen.

Door de 3-1 overwinning en de uitslagen op de andere velden gaat RKC Waalwijk het in de eerste ronde van de Play-Offs opnemen tegen NEC. Ons RKC speelt op vrijdag 10 mei eerst uit, waar de tweede wedstrijd in het eigen Mandemakers Stadion afgewerkt gaat worden op dinsdag 14 mei. Voor meer informatie over de kaartverkoop, klik hier.

RKC dankt haar supporters voor alle steun in het afgelopen seizoen. Tevens verwelkomen wij jullie allemaal weer tijdens de play-offs en allereerst op naar een mooi tweeluik!

Wij Vormen Tezamen!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari (37. Ndefe), Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra (68. Mulder), Tahiri, Spierings (77. Bergkamp), Seys, Maatsen, Hansson

Wisselspelers: Heemskerk, Walian,Van Weert, Baggerman, Bakari, Vermeulen, Bilate

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Eindhoven
Bergsen, Seedorf, Idzes, Van Otterdijk, Raaijmakers, De Rooij (77. Bourard), Essikal, Van den Boomen, Lopes (61. Daniëls), Cicilia, Kabangu (57. Sam)

Wisselspelers: Daniëls, Bourard, Smit, Vercoelen, V. Vermeulen, J. Vermeulen

Hoofdcoach: David Nascimento

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Stijn Spierings 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.