Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

RKC Waalwijk
1 - 3

PSV
Eredivisie
Zondag 1 september, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk

29. Gakpo
33. Henrico Drost
44. Melle Meulensteen
51. Guti
65. Paul Quasten (e.d.)
75. Said Bakari
75. Baumgartl
78. Mitroglou

RKC pakt voorsprong, maar niet de punten tegen PSV

Ons RKC is er niet in geslaagd om te winnen van PSV. In eigen huis werd 1-3. De Geelblauwen pakte nog wel de voorsprong via Melle Meulensteen, maar na rust werd de stand omgedraaid door een eigen doelpunt van Paul Quasten, Timo Baumgartl en Kostas Mistroglou.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Geelblauwen en na twee minuten spelen versierde Stanley Elbers al een vrije trap aan de buitenkant van de zestienmeter. Dit leverde echter geen gevaar op. Na vijf minuten was er ook de eerste kans voor PSV. Donyell Malen brak uit, maar zijn solo eindigde in de handen van Etienne Vaessen. In de daarop volgende minuten was het nog een aantal keer Vaessen die simpel kon redden op pogingen van nogmaals Malen en Mohammed Ihattaren.

Na 24 minuten spelen was het weer RKC wat een grote kans kon noteren. Daan Rienstra kon de bal voortrekken vanaf de achterlijn en  Darren Maatsen schoot in het zijnet. De eerste gele kaart van de wedstrijd kwam op naam van Cody Gakpo die gestraft werd voor een fopduik. Op het half uur brak RKC weer een keer sterk uit en dit leverde een poging op van Elbers. Het schot ging helaas net over de kruising.

Een aantal minuten later was er de vrije trap voor PSV op rand zestienmeter na een handsbal van Henrico Drost. De vrije trap eindigde in de muur. Net voor rust kon er gejuicht worden door de RKC-fans. Een steekpass van Anas Tahiri werd door Elbers goed teruggelegd en zo kon Meulensteen binnenschieten. Hierna was het ook gelijk rust en ging RKC aan de thee met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon RKC ook gelijk dreigend met een goede actie van Elbers, die uiteindelijk voorlangs schoot. De reactie van PSV volgde snel en Ihattaren schoot voor open doel naast. PSV ging in de tweede helft duidelijk op zoek naar de drie punten en zette RKC vast op eigen helft. In de 65e minuut was er de gelijkmaker via een ongelukkig eigen doelpunt van Paul Quasten. Hij tikte een voorzet van Ihattaren in eigen doel. Tien minuten later was er ook gelijk de voorsprong voor de Eindhovenaren. Een hoekschop werd door Denzel Dumfries teruggekopt en vervolgens binnengeschoten door Baumgartl. Nog geen twee minuten later was er ook de 1-3. Een corner van RKC werd weggewerkt en leverde een counter op, waarbij Bruma en Mitroglou met zijn tweeën op Vaessen afgingen. Na het balletje breed van de eerstgenoemde was het simpel binnenwerken voor de Griekse spits. In de slotfase had PSV de kansen om nog verder weg te lopen maar deze bleven onbenut.

Ons RKC heeft gevochten voor elke meter maar het was helaas niet genoeg. Na de interlandperiode wacht de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en is er een nieuwe kans op een goed resultaat. RKC bedankt haar supporters voor hun komst en steun!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Rienstra (88. Daneels), Tahiri, Spierings, Maatsen, Vente (76. Sow), Elbers (64. Bakari)

Wisselspelers: Heemskerk, Nieuwpoort,Van Weert, Mulder, Vermeulen

Hoofdcoach: Grim

Opstelling PSV
Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Boscagli, Rosario (64. Mitroglou), Guti (56. Hendrix), Bergwijn, Ihattaren, Malen, Gakpo (76. Mitroglou)

Wisselspelers: Lato, Schwaab, Bruma, Hendrix, Mitroglou, Ruiter, Sadilek, Teze, Catic, Van de Meulenhof

Hoofdcoach: Van Bommel

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Topscorers

Sylla Sow 5 goals
Clint Leemans 5 goals
Anas Tahiri 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.