Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Sparta Rotterdam
4 - 0

RKC Waalwijk
Eredivisie
Zaterdag 21 september, 18:30 uur - Sparta Stadion (Het Kasteel), Rotterdam
Scheidsrechter: Christiaan Bax - Toeschouwers: 10231
9. Auassar
15. Smeets
43. Ache
48. Dervisoglu
60. Rayhi
84. Hannes Delcroix
85. Stanley Elbers
87. Rigo
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC beleeft zware avond op Het Kasteel

Ons RKC heeft vanavond op bezoek bij Sparta Rotterdam een ruime nederlaag geleden. De Spartanen bleken vanavond te sterk en waren met name effectief in de omschakeling. RKC kreeg ook haar kansen om op het scorebord te komen, maar wist deze niet te verzilveren.

Hannes Delcroix keerde na twee wedstrijden gemist te hebben weer terug in de basis. Verder koos Fred Grim voor dezelfde namen als tegen PEC Zwolle.

Onder heerlijke weersomstandigheden werd er om 18:30 uur afgetrapt voor het duel op Het Kasteel. De eerste kans kwam op naam van ons RKC. Anas Tahiri nam knap de bal achter zijn standbeen mee en gaf een goede pass op Stanley Elbers. Zijn schot miste helaas precisie en belandde in het zijnet.

Na deze kans was het de thuisploeg dat de beste kansen kreeg. Zo schoot Halil Dervisoglu hard op onderkant van de lat na goed voorbereidend werk van Abdou Harraoui. Etienne Vaessen zou even later goed redding brengen op een schot van de opgekomen Dirk Abels, waar weer Harraoui goed voorbereidend werk verichtte.

Nadat de eerste twee grote kansen de Rotterdammers geen doelpunt opleverden, was het de derde keer wel raak. Ditmaal was het Mohamed Rayhi die aan de rechterflank was doorgebroken en hij legde de bal terug. De Waalwijkse defensie stond niet goed en Bryan Smeets kon eenvoudig binnenschuiven: 1-0.

Stijn Spierings was na een half uur dichtbij de gelijkmaker. Hij ontving de bal op de rand van de zestien, maar Tim Coremans bracht met moeite redding. Ons RKC leek met een minimale achterstand de rust in te gaan. Echter was het Ragnar Ache die vlak voor het rustsignaal de tweede Spartaanse treffer wist te noteren. De spits kon eenvoudig binnen koppen na een lepe voorzet van Harraoui. Hierdoor gingen de Waalwijkers met een 2-0 achterstand aan de thee.

Ons RKC wist dat het de tweede helft de aanval moest gaan zoeken om weer terug te komen in de wedstrijd. Helaas was het binnen vijf minuten al Sparta dat de derde van de avond zou noteren: 3-0. Rayhi gaf de bal diep op Ache. De spits zette de bal voor waaruit Dervisoglu in de verre hoek binnen zou koppen.

RKC zette aan om op het scorebord te komen. Sparta zakte diep in op de eigen helft. Zo testte Stijn Spierings Coremans met een hard schot in de korte hoek. Daarna werd ook Gaari na een goede combinatie tussen Leemans en Tahiri gevaarlijk, maar ook bij deze inzet zou de Spartaanse doelman de inzet weten te keren.

Ondanks dat RKC probeerde de aansluiting te forceren, was het de thuisploeg dat de kansen wist te verzilveren. Middels de volgende snelle uitbraak via Dervisoglu, Smeets en Rayhi kwamen de Spartanen ook nog op 4-0.

In de slotfase miste de ingevallen Piroe nog een grote kans namens de thuisploeg, maar doelpunten vielen er niet meer. Hierdoor leed ons RKC een 4-0 nederlaag tegen mede promovendus Sparta.

Wij danken de meegereiste fans voor jullie support in Rotterdam. We zien jullie graag op 29 september weer in ons eigen Mandemakers Stadion, wanneer Vitesse de tegenstander zal zijn.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Delcroix, Nieuwpoort, Rienstra (64. Mulder), Tahiri (64. Vente), Leemans, Spierings, Bilate (84. Vermeulen), Elbers

Wisselspelers: Heemskerk, Grim, Bakari, Daneels, Maatsen, Sow

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Sparta Rotterdam
Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye, Auassar (64. Rigo), Harroui (73. Karami), Rayhi, Ache (76. Piroe), Smeets, Dervisoglu

Wisselspelers: Karami, Piroe, L. Duarte, D. Duarte, Rigo, Aberkane, Harush, Lipman

Hoofdcoach: Fraser

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Stijn Spierings 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.