Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

FC Groningen
3 - 0

RKC Waalwijk
Eredivisie
Vrijdag 4 oktober, 20:00 uur - Hitachi Capital Mobility Stadion, Groningen
Scheidsrechter: Joey Kooij
20. Hannes Delcroix
20. Te Wierik
38. Benschop
54. Daan Rienstra
55. Benschop
56. Stanley Elbers
71. Itakura
78. Gudmundsson
90. van Hintum
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC verliest ondanks sterk begin van FC Groningen

RKC Waalwijk heeft met 3-0 verloren in Groningen. De Geelblauwen begonnen aardig aan de wedstrijd en misten twee grote kansen. FC Groningen daarentegen was zeer effectief en wist het net wel te vinden.

Op vrijdagavond 20.00 uur werd er afgetrapt in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Ons RKC opende de 9e speelronde met een aantal wijzigingen. Henrico Drost en Daan Rienstra begonnen in de basis, Paul Quasten en Melle Meulensteen verschenen niet aan de aftrap.

In het eerste kwartier had RKC de kans(en) om op voorsprong te komen. De eerste grote mogelijkheid voor de uitploeg was al snel een feit. Stanley Elbers stond oog-in-oog met doelman Sergio Padt, maar wist niet te scoren. Enkele minuten daarna ontstond er opnieuw een grote kans voor RKC. Dit keer was het Dylan Vente die niet succesvol wist af te ronden op aangeven van Stijn Spierings.

Na twintig minuten spelen kreeg FC Groningen een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied na een overtreding van Hannes Delcroix. Uit deze vrije trap werd de 1-0 binnengekopt. Mike te Wierik was de gevierde man op aangeven van Ajdin Hrustic.

Na de openingstreffer van de thuisploeg probeerde RKC op gelijke hoogte te komen, maar dit zonder succes. Kort voor rust verdubbelde FC Groningen de voorsprong. Een harde voorzet van Deyovaisio Zeefuik kwam terecht bij Charlison Benschop en die wist de bal achter Etienne Vaessen te tikken, 2-0.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als hoe de eerste helft eindigde. Na ruim tien minuten vond de eerste mogelijkheid van de tweede helft plaats. Een vrije trap van Pascal Lundqvist van ongeveer 25 meter kon in tweede instantie gestopt worden door Etienne Vaessen. RKC bleef het proberen zo ook bij een schot van Clint Leemans dat net naast het doel van Sergio Padt ging.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd leek FC Groningen op een 3-0 voorsprong te komen. Ajdin Hrustic kon vrij schieten vanaf de zestienmeter rand, maar mikte over. Kort daarna kwam alsnog het doelpunt. Invaller Gabriel Gudmundsson schoot de bal hard uit een hoekschop achter Vaessen, 3-0.

Wij danken de meegereisde fans voor jullie support in Groningen. We zien jullie graag op zaterdag 19 oktober na de interlandbreak weer in ons eigen Mandemakers Stadion, wanneer Ajax de tegenstander is.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Delcroix, Drost (46. Bakari), Gaari, Mulder, Rienstra, Leemans, Spierings, Tahiri (61. Sow), Elbers, Vente

Wisselspelers: Grim, Heemskerk, Sporkslede, Meulensteen, Maatsen, Daneels

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Groningen
Padt, van Hintum, Te Wierik, Matusiwa, Lundqvist (66. Gudmundsson), El Hankouri, Itakura, El Messoaudi, Hrustic (74. Postema), Benschop (86. Van Kaam), Zeefuik

Wisselspelers: Hoekstra, Van Duin, Memisevic, Schreck, Sierhuis, Asoro, Gudmundsson, Strunck, Absalem, Van Kaam, Postema

Hoofdcoach: Buijs

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Topscorers

Er zijn nog geen topscorers

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.