Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Willem II
2 - 1

RKC Waalwijk
Eredivisie
Zaterdag 26 oktober, 18:30 uur - Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 13887
11. Heerkens
14. Llonch
20. Stanley Elbers
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC lijdt nipte nederlaag op bezoek in Tilburg

Ons RKC Waalwijk heeft vandaag een nipte nederlaag geleden tegen Willem II. De Geelblauwen verloren ondanks een sterke tweede helft met 2-1 in Tilburg.

Het was klokslag half 7 toen er werd afgetrapt voor de derby tussen Willem II en ons RKC. De Waalwijkers waren vol vertrouwen afgereisd naar Tilburg en gingen op jacht naar de eerste drie punten van het seizoen. RKC begon in dezelfde opstelling aan de wedstrijd als vorige week tegen Ajax.

Het was de thuisploeg die sterk begon aan de wedstrijd en al in de 1e minuut nam Ndayishimiye het doel onder vuur, maar Vaessen kon eenvoudig redden. RKC liet in de openingsfase weinig zien en in de 10e minuut was het raak voor Willem II. Ndayishimiye draaide een vrije trap voor het doel en Heerkens kopte deze in de verre hoek binnen. Drie minuten later sloeg Willem II weer toe en verdubbelde Llonch de score door een afvallende bal binnen te schieten.

Na deze vroege 2-0 achterstand kwam RKC pas in de wedstrijd. De Geelblauwen wisten razendsnel iets terug te doen. Bakari ging schitterende langs een aantal tegenstanders en hij wist daarna Elbers in stelling te brengen. Laatsgenoemde schoot vervolgens hard binnen in de korte hoek. De fase na de 2-1 wist RKC een aantal keer goed door de verdediging van Willem II heen te voetballen, alleen kwamen de bezoekers niet verder dan een schot van Elbers in het zijnet.

Het tweede deel van de eerste helft verliep vervolgens heel rustig met alleen nog een grote kans voor Pavlidis, die door een verkeerde aannamen van Bakari op Vaessen af kon. De doelman reageerde snel en kon zo de 3-1 voorkomen. Bij rust stond er dan ook nog de stand van 2-1 op het scorebord.

Na de rust was het weer Willem II wat sterk begon. Nunnely kon de bal voorgeven en Ndayishimiye schoot knap in, maar Vaessen wist goed redding te brengen. 
De storm van de thuisploeg ging snel weer liggen en na een fase van veel fouten was het RKC dat via een goeie rush van Spierings een corner verdiende. Gaari kopte uit de corner van Leemans net over het doel.

RKC kwam in de 2e helft beter voor de dag en het weet Willem II steeds meer terug te drukken op eigen helft. In de 73e minuut kwam een voorzet van invaller Maatsen terecht bij Sow, die eveneens was ingevallen, maar zijn schot ging naast. Tien minuten later volgde pas weer een volgende kans en deze was voor de thuisploeg. Saddiki kon van afstand uithalen maar zijn schot ging ruim over.

RKC zette in de slotfase van de wedstrijd aan en in de 85e minuut kon een schot van Leemans nog net gekraakt worden. In de blessuretijd was Willem II dichtbij de 3-1. Köhlert kon uitbreken en gaf de bal strak voor, waarna de ingevallen Gladon in het zijnet schoot. Een minuut later was het weer Gladon die vanuit de counter een kans krijgt maar deze keer schiet de spits over.

Ons RKC kreeg het niet meer voor elkaar om tot echt grote kansen te komen en zodoende werd er in Tilburg nipt met 2-1 verloren. Wij bedanken de meegereisde fans voor de steun en tot bij de volgende wedstrijd!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Mulder, Delcroix, Bakari, Leemans, Rienstra (77. Meulensteen), Spierings, Tahiri (63. Sow), Vente, Elbers (69. Maatsen)

Wisselspelers: Heemskerk, Grim, Drost, Sporkslede,Van Weert, Vermeulen, Daneels

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Willem II
Wellenreuther, Nieuwkoop (73. Quinonez), Holmén, Peters, Heerkens, Llonch, Saddiki, Ndayishimiye, Köhlert, Pavlidis (80. Gladon), Nunnely (66. Dankerlui)

Wisselspelers: Woud, Strezos, Van den Bogert, Ryan, McGarry, Quinonez, Zuijderwijk, Dankerlui, Kabangu, Gladon

Hoofdcoach: Koster

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.