Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Fortuna Sittard
3 - 2

RKC Waalwijk
Eredivisie
Zaterdag 14 december, 19:45 uur - Fortuna Sittard Stadion, Sittard

8. Hans Mulder
13. Diemers
16. Hans Mulder
31. Clint Leemans
39. Diemers
42. Angha
45. Damascan
56. Passlack
58. Damascan
75. Stijn Spierings
76. Carbonell
82. Etienne Vaessen
83. Darren Maatsen
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk lijdt nederlaag in wedstrijd met twee gezichten

Ons RKC heeft vanavond een zure nederlaag geleden op bezoek bij Fortuna Sittard. In de eerste helft hadden de Geelblauwem het overwicht, maar uiteindelijk zou dit niet leiden tot het gewenste resultaat.

Om precies kwart voor acht floot scheidsrechter Lindhout voor het begin van de kraker tussen ons RKC en Fortuna Sittard. Fred Grim begon met Mario Bilate in de punt van de aanval. Hij verving de geblesseerde Dylan Vente en Fabian Sporkslede kreeg de voorkeur boven Juriën Gaari. Verder bleef de ploeg ongewijzigd ten opzichte van vorige week.

Op de koude zaterdagavnond in Limburg begonnen de Waalwijkers sterk aan het duel. Zo gaf Clint Leemans een goede voorzet vanaf links, maar Mario Bilate wist net niet goed zijn hoofd tegen de bal te zetten. Even later was het wel raak voor de ploeg van Fred Grim. Na een sterke individuele actie van Sylla Sow kregen de Geelblauwen een corner. Leemans legde de bal perfect op het hoofd van Hans Mulder, die de ploeg op een snelle voorsprong kopte: 0-1.

De Waalwijkers hadden de gewenste vroege openingstreffer te pakken. Helaas kon ons RKC hier niet lang van genieten. Vijf minuten later was het Mark Diemers die vanaf de rechterkant van de zestien de bal voor slingerde. Zijn inzet zijlde over alles en iedereen heen en vloog het doel in: 1-1. RKC probeerde combinerend het verschil te maken en had het betere van het spel. Na een half uur wist Darren Maatsen na zwak uitverdedigen de bal te onderscheppen en hij vond Clint Leemans. De middenvelder plaatste de bal schitterend in de verre hoek en verschalkte hiermee doelman Koselev: 1-2.

Hiermee was de koek voor de eerste helft nog niet op. De Waalwijkers leken met een voorsprong te gaan rusten, maar uit een kluts werd de stand toch weer gelijk getrokken. Doelman Etienne Vaessen wist bij een doorgeschoten voorzet in eerste instantie nog goed redding te brengen, maar was kansloos toen Vitalie Damascan de bal vrij voor het inschieten had: 2-2. Hierdoor gingen de Geelblauwen, ondanks het vertoonde spel, met een zuur gevoel aan de thee.

In de tweede helft waren de ploegen wat zoekende. Er werd door beide partijen slordig gespeeld, met aan weerszijde veel balveries tot gevolg. Het lukte RKC steeds minder goed om door de Limburgse formatie te combineren. Na 60 minuten kreeg het met de eerste mogelijkheid van de thuisploeg ook direct de deksel op de neus. Diemers gaf de bal vanaf rechts voor op Damascan, die de bal in de verre hoek wist te koppen. Hiermee kwamen de Waalwijkers voor het eerst deze avond op achterstand: 3-2.

De Geelblauwen hadden moeite om de thuisploeg in de tweede helft onder druk te zetten. RKC had moeite om tot echte kansen te komen en Fortuna bleef heel gevaarlijk op de counter. Zo schoot de thuisploeg uit kanrijke positie over. In de 82e minuut waren de Limburgers dicht bij de 4-2, maar invaller Sambou raakte vanuit de kluts het aluminium. Een aantal minuten later werd het voor RKC nog lastiger om langszij te komen, omdat Darren Maatsen een rode kaart ontving en zodoende kon RKC verder met 10 man.

Ondanks de ondertalsituatie kreeg RKC in de slotminuten nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Mario Bilate haalde van grote afstand uit, maar doelman Koselev wist met één hand redding te brengen. Even later gaf de ingevallen Lennerd Daneels strak voor vanaf rechts, maar de eveneens ingevallen Tahiri schoot over.

In het restant van het duel werd er niet meer gescoord, waardoor ons RKC een frustrerende nederlaag lijdt. Een sterke eerste helft werd opgevolg door een teleurstellende tweede helft wat niet genoeg bleek voor een gewenst resultaat.

Ons RKC bedankt alle meegereisde supporters voor hun steun in Limburg. Wij verwelkomen jullie weer op vrijdag 20 december in het eigen Mandemakers Stadion voor de wedstrijd tegen FC Twente.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Sporkslede, Mulder, Delcroix, Bakari (85. Van Weert), Rienstra (89. Tahiri), Leemans, Spierings, Maatsen, Bilate, Sow (72. Daneels)

Wisselspelers: Heemskerk, Grim, Gaari, Meulensteen, Nieuwpoort

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Fortuna Sittard
Koselev, Angha, Ninaj, Smeets, Diemers, Essers, Tekie (46. Carbonell), Passlack, Ciss (90. Dammers), Cox, Damascan (77. Sambou)

Wisselspelers: Dammers, Amiot, Karjalainen, Carbonell, Sambou, Harries, Ugur, Pinto, El Ablak, Koot, Jug

Hoofdcoach: Ultee

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Stijn Spierings 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.