Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

ADO Den Haag
2 - 0

RKC Waalwijk
Eredivisie
Zondag 19 januari, 16:45 uur - Cars Jeans Stadion, Den Haag
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
32. Pinas
69. Summerville
79. Hannes Delcroix
80. Meijers
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk begint 2020 met zure nederlaag in Den Haag

Ons RKC hervatte vandaag de competitie met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De Waalwijkers hadden het betere van het spel, maar zou door twee standaardsituaties de punten niet mee terug naar Brabant nemen: 2-0.  

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd op het programma tussen de nummer zeventien en achttien van de ranglijst. De Geelblauwen verschenen aan de aftrap in het Cars Jeans Stadion met een nieuw gezicht. De van AZ overgekomen Tijjani Reijnders begon in de basis en maakte zijn officiële debuut voor RKC Waalwijk. Om 16.45 uur werd er afgetrapt in de Hofstad onder toeziend oog van een uitverkocht uitvak.
 
De Waalwijkers begonnen scherp aan het duel, nog binnen de minuut was het eerste afstandsschot een feit. Een poging van aanvoerder Daan Rienstra ging enkele meters over het doel van doelman Luuk Koopmans. Ook de thuisploeg probeerde met diepe steekpassen haar aanvallers in stelling te brengen.
 
Na een kleine twintig minuten spelen werd ADO Den Haag voor het eerst echt gevaarlijk voor het doel van RKC. Tomas Necid had een vrije kopkans op aangeven van Dion Malone, maar zag zijn inzet in de handen van Etienne Vaessen belanden. Enkele tellen later kwam een steekbal van Mario Bilate aan de andere kant van het veld terecht bij Sylla Sow, die oog in oog stond met doelman Koopmans. Helaas werd de inzet van Sow gestopt door de benen van de doelman. Hierna volgde een sterke fase van de Geelblauwen dat een aantal keer dicht bij het Haagse doel kwam. De laatste eindpass was steeds niet scherp genoeg om tot een doelpoging te komen.
 
Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een overtreding van Clint Leemans kreeg ADO Den Haag een vrije trap aan de zijkant van het veld. De vrije trap van John Goossens kwam terecht op het hoofd van Shaquille Pinas en die wist de bal langs Etienne Vaessen te knikken. Hierdoor kwam RKC op een zure manier op achterstand. De Hagenezen kregen net na de voorsprong een aantal corners, maar werd hier niet meer gevaarlijk uit. Richting het einde van de eerste helft kregen de Geelblauwen weer de overhand, alleen zou er niet meer worden gescoord. Hierdoor ging de ploeg met een minimale achterstand de rust in: 1-0.

In de openingsfase van de tweede helft gingen de Waalwijkers verder waar het de eerste helft gebleven was. Met combinerend voetbal had ons RKC veruit het meeste balbezit en probeerde het de ploeg van nieuwbakken trainer Alan Pardew uit elkaar te spelen. Binnen vijf minuten resulteerde dit in een mogelijkheid voor debutant Tijjani Reijnders. Zijn schot zeilde net over de verre kruising. Even later was het Mario Bilate die vanaf de rechterkant van het veld de bal hard voorgaf. Helaas stond er niemand voor het doel om de voorzet binnen te tikken.
 
Na iets meer dan een uur spelen besloot Fred Grim dat het tijd was om nieuw bloed in de ploeg te brengen. Anas Tahiri werd vervangen door aanvaller Dylan Vente. De Hagezenen trokken zich terug en probeerde in de counter toe te slaan. De wedstrijd werd steeds rommeliger en kansen werden door beide partijen dan ook nauwelijks meer gecreëerd. Na 80 minuten werd Crysencio Summerville diep gestuurd. De rappe buitenspeler ging in duel met Delcroix naar de grond en scheidsrechter Jeroen Manschot oordeelde het neerhalen van een doorgebroken speler en toonde hierop de rode prent. Toen de gegeven vrije trap door de ingevallen Aaron Meijers ook nog werd binnengeschoten was de wedstrijd zo goed als beslist.

In het restant van het duel werd er helaas ook niet meer gescoord, waardoor de ploeg van Fred Grim 2020 met een vervelende nederlaag begint. RKC dankt het compleet uitverkochte uitvak voor haar prachtige support in Den Haag. Wij hopen jullie weer te verwelkomen voor de belangrijke thuiswedstrijd op zaterdag 25 januari tegen VVV-Venlo.
 
Wij Vormen Tezamen


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Sporkslede, Mulder, Delcroix, Bakari, Rienstra, Leemans (83. Meulensteen), Reijnders, Sow, Bilate, Tahiri (63. Vente)

Wisselspelers: Heemskerk, Gaari, Nieuwpoort, Quasten,Van Weert, Vermeulen, Daneels, Grim

Hoofdcoach: Grim

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans, Malone, Stubbs, Pinas, De Bock, Immers, Thomas, Goossens, Summerville (87. Ould-Chikh), Necid (67. Haye), Van Buren (59. Meijers)

Wisselspelers: Zwinkels, Gorter, Ould-Chikh, Meijers, Haye, Van Ewijk, Kramer, Falkenburg, Hooi

Hoofdcoach: Pardew

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Stijn Spierings 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.