RKC Waalwijk gebrand op goed resultaat tegen PEC Zwolle

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

In het Mandemakers Stadion staat morgenavond een belangrijk thuisduel op het programma. De tegenstander is de huidige nummer vijftien van de ranglijst, PEC Zwolle. Tegen de Zwollenaren gaat ons RKC strijden voor belangrijke punten in de race voor lijfsbehoud.  

Het is voor RKC van groot belang dat het een goed resultaat neerzet tegen de formatie van John Stegeman. Nu de tweede seizoenshelft van de competitie is bereikt zijn de punten voor de formatie van Fred Grim prioriteit nummer één.  

PEC Zwolle
De ploeg uit Zwolle staat momenteel op een vijftiende plek van de ranglijst en heeft tien punten meer dan ons RKC. PEC Zwolle heeft deze voorsprong te danken aan de sterke reeks van de laatste weken. In de laatste vijf wedstrijden wist PEC tweemaal te winnen. VVV-Venlo werd midden december verslagen (1-2) en afgelopen speelronde waren de Zwollenaren een maatje te groot voor FC Groningen (1-0). Daarnaast wist PEC gelijk te spelen tegen FC Utrecht (3-3) en Willem II (0-0).
Bij PEC Zwolle is het dit seizoen vooral letten op Gustavo Hamer, Mike van Duinen en Pelle Clement. Verdediger annex middenvelder Gustavo Hamer wist dit seizoen al drie keer te scoren en gaf zesmaal een assist.

Head-to-Head
De onderlinge balans tussen beide ploegen is in het voordeel van de thuisploeg. Negen keer eerder stond dit affiche op het programma in het Mandemakers Stadion. De Geelblauwen wonnen vijfmaal, speelde één keer gelijk en drie keer gingen de Zwollenaren er met de winst vandoor. De laatste thuiswedstrijd van RKC tegen PEC vond plaats op 13 april 2014. Dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het was Daniel de Ridder die toen scoorde namens de Waalwijkers.

Arbitrage
De wedstrijd zal morgenavond onder leiding staan van arbiter Siemen Mulder. De scheidsrechter wordt geassisteerd door Richard Polman en Maarten Ketting. Vierde official is de heer Jannick van der Laan. VAR en AVAR zijn de heren Erwin Blank en Gerrit Fikkert.

Live
Morgen niet aanwezig in het Mandemakers Stadion? Volg dan het liveverslag via Twitter of via TV op FOX Sports 2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Unieke feestlocatie

Iets te vieren? Het Mandemakers Stadion biedt voor iedere particuliere of zakelijke gelegenheid de juiste locatie, met de juiste sfeer!

Er zijn geen agenda items gevonden

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.