Y.A.P.

Het Y.A.P (Yellow Army Promotions) organiseert diverse activiteiten, waaronder sfeeracties in en rondom het stadion. Zij proberen ook ieder jaar een gezellig voetbaltoernooi en partybuscombi te organiseren. Zie www.svrkc.nl voor actuele informatie.

Het Y.A.P.-team bestaat uit; Davy, Martijn en Stefan. Verder krijgen ze veel hulp van vrijwilligers die ze hier graag voor willen bedanken. Lijkt het jou ook leuk om ons te komen helpen of heb je een goed idee voor een sfeeractie in het stadion dat je met ons wilt delen? Neem contact met ons op!

Mail ons: yap@svrkc.nl

Het ontstaan van Y.A.P.
Op de algemene ledenvergadering in november 2001 werd Wesley van Bokhoven voorgesteld als contactopersoon tussen de jongeren en het bestuur van de Supportersvereniging RKC Waalwijk. Het was de bedoeling dat hij het aanspreekpunt voor de jeugd zou worden en hun mening bij het bestuur goed onder de aandacht kon brengen. Het bleek al snel dat er onder de jeugd heel wat ideeën leefden waarmee de Supportersvereniging RKC Waalwijk haar voordeel kon doen. Vooral het thema ‘sfeer’ stond hoog op de agenda. Er moesten trommels komen, graffiti en ook zwaaivlaggen. Er werd druk gewerkt om een aantal dingen van de grond te krijgen. Er werden vlaggen en spandoeken gemaakt en ook de graffiti werd in de zomerstop op vak EE aangebracht.

Bij het opbouwen van de Open Dag was er een flinke groep jongens aanwezig om alles op te bouwen en het stadion te versieren. En natuurlijk ook de volgende dag alles op te ruimen. Dat seizoen zou in het teken van de sfeer staan. En daar werd op die open dag een begin mee gemaakt. Er kwamen steeds meer jongens die zich op een positive manier in wilden zetten voor RKC Waalwijk. Zo ontstond het idee om een sfeerteam op te richten. Yellow Army Promotions (Y.A.P.) was geboren.

Het was de bedoeling dat een groep jongeren zich op een gestructureerde manier zich gingen inzetten voor RKC Waalwijk en haar Supportersvereniging. Ook werd er een sfeeravond belegd. Daar konden alle Supporters hun ideeën kwijt over de verbetering van de sfeer in en rond het stadion. De opkomst was groot, dus de supporters waren er duidelijk mee bezig. Yellow Army Promotions begon steeds meer vorm te krijgen. Er werden leden geworven en de eerste activiteiten moesten nu vorm gaan krijgen. In het stadion werd met flyers een oproep aan de supporters gedaan om hun club actiever te gaan steunen. En met vlaggen en trommels die geschonken werden door de vriendenclub, de businessclub en de BVO RKC Waalwijk, werd geprobeert om het stadion in hogere sferen te krijgen. Een zaalvoetbaltoernooi stond als eerste grote activiteit op de agenda. Er hadden zich tien teams ingeschreven. De avond werd een gigantisch succes. Het was een gezellige avond waar meer dan zestig RKC-supporters van alle rangen en standen samen waren.

De handtekeningenactie die werd georganiseerd toen de gemeenteraad moest besluiten om RKC Waalwijk te blijven steunen, was ook een initiatief van Yellow Army Promotions. Samen met de Supportersvereniging werden er vijfduizend handtekeningen verzameld.

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.