Één-tweetje

Één-tweetje

RKC Waalwijk gaat voor een Waalwijk zonder eenzaamheid

Vanaf oktober start RKC Waalwijk een pilot met als doel ouderen in de omgeving Waalwijk uit hun isolement te halen. Het doel op lange termijn is duidelijk: een Waalwijk zonder eenzaamheid. Op basis van 4 pijlers onderzoekt RKC of zij hier inderdaad een bijdrage in kan leveren.

RKC roept haar supporters op om samen in actie te komen tegen eenzaamheid onder ouderen! In samenwerking met ouderenorganisaties worden de behoeften van ouderen verzameld en verdeeld onder supporters van de club. Contact met supporters staat centraal, maar of dit nu tijdens een kopje thee en spel wordt bewerkstelligd, tijdens een wekelijks rondje hond uitlaten of tijdens het ophangen van een schilderijtje: dat kan per persoon verschillen. Zo worden er structureel matches gecreëerd tussen supporters en eenzame ouderen (1).

Ook de spelers en staf van de club zullen periodiek de wijk ingaan om activiteiten van ouderen bij te wonen en op bezoek te gaan bij eenzame ouderen (2). Daarnaast zal het Mandemakers stadion eens per twee weken de locatie worden van activiteiten voor de doelgroep, als extra plek waar ouderen bij elkaar kunnen komen (3).

Tot slot zullen deelnemers aan het programma geregeld uitgenodigd worden om thuiswedstrijden van RKC bij te wonen (4).

Supporters zijn de sleutel

Zonder supporters geen RKC Waalwijk. Dat geldt ook voor deze pilot. Het succes van dit initiatief zal grotendeels afhangen van de beschikbaarheid van onze supporters. Wil jij je (vrijblijvend) inzetten voor de bestrijding tegen eenzaamheid in Waalwijk, en daarmee RKC helpen haar maatschappelijke ambitie te behalen? Geef je dan op via onderstaand contactformulier of per mail via info@rkcwaalwijk.nl

Contactformulier

Afbeeldingen

Topscorers

Dylan Seys 13 goals
Darren Maatsen 11 goals
Emil Hansson 10 goals

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.