Blog 3 - Frenkie de Jong kiest voor PSG

Directie blog RKC Waalwijk

‘Frenkie de Jong kiest voor Paris Saint-Germain,’ kopte De Telegraaf vanmorgen. Het liefst had ik vandaag een wat langere blog geschreven, maar in het betaalde voetbal loopt je dag eigenlijk altijd anders dan je vooraf verwacht.

Vanaf het moment dat ik wakker werd, tot het moment van dit schrijven heeft mijn telefoon roodgloeiend gestaan. “Wat vind je van de overstap van Frenkie de Jong,” vroeg de zoveelste journalist mij toen ik in de auto naar het stadion reed. Het antwoord is simpel: natuurlijk bekijken wij met bovengemiddelde belangstelling de ontwikkelingen van een eventuele transfer. We houden ons alleen wel bij de feiten. Dat betekent geen conclusies zolang er nog geen officieel bericht is uitgekomen.

Het was wel direct een treffende aanleiding voor mijn maandelijkse blog. Wij willen als RKC niet meegaan in het mediacircus dat loskomt, als een gerucht onderling wordt overgenomen en vervolgens een waarheid lijkt. Dat neemt niet weg dat wij ontzettend trots zijn op Frenkie. De focus blijft echter liggen op voetbal. Vanavond komt MVV naar het Mandemakers Stadion. Ik excuseer mij nu, een paar gemiste oproepen van journalisten beantwoorden…

Frank van Mosselveld

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.