Jeugdopleiding Brabant United

Brabant United - Jeugd - RKC Waalwijk

RKC Waalwijk en FC Den Bosch zijn in het seizoen 2014 / 2015  gestart met een nieuwe gezamenlijke jeugdopleiding: Brabant United.

De opleiding bestaat uit negen teams: D3, D2, D1, C2, C1, B2, B1, A1 en een gezamenlijk beloftenteam. Brabant United houdt kantoor in zowel het Mandemakers Stadion als Brainwash Stadion De Vliert en staat onder leiding van twee managers opleiding: Arnold Scholten en Richard van der Lee.

De opleiding heeft van de KNVB de status 'Regionale Jeugdopleiding' toegekend gekregen.

Missie
Als Nationale Jeugdopleiding wil Brabant United, als zelfstandige entiteit, vanuit een professioneel, organisatorisch en technisch fundament provinciale, nationale en internationale talentvolle spelers, vanuit verschillende invalshoeken, opleiden tot volwaardige profvoetballers van 1e selecties in betaald voetbal organisaties en volwaardige, goede mensen voor de maatschappij in het algemeen.

Visie
Als Nationale Jeugdopleiding wil Brabant United middels een proactieve, innovatieve houding en de daarbij behorende academische werkwijze, recht doen aan en zorg dragen voor een, voor ieder individu, op maat gesneden opleiding tot profvoetballer, binnen een strakke teamdiscipline voor spelers en trainers/coaches, met als uitgangspunt een pedagogisch en sociaal maatschappelijk verantwoorde aanpak, passend binnen de uniciteit van de spelers.

Identiteit
Brabant United staat, nationaal en in haar achterland, bekend als een jonge, innovatieve, professionele, warme jeugdopleiding, die middels een academische inslag, volwaardige profvoetballers en volwaardige, goede mensen opleidt voor het voetballandschap. Hierbij wordt de jeugdopleiding gedreven middels een continue drive tot ontwikkeling, verbetering en innovatie van haar handelen, waarvan ze niet angstig is dit de delen met het achterland, om zodoende ook de breedtesport naar een hoger niveau te tillen.

Afbeeldingen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

NEC

Jupiler League
2 Maart 2018, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk