RKC Waalwijk veilt wedstrijdshirts ten behoeve van stichting Vrienden voor Sijmen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

In de week voorafgaand aan het duel tegen FC Eindhoven starten we met het veilen van diverse gesigneerde wedstrijdshirts. Deze zijn belangeloos beschikbaar gesteld door diverse voetbalclubs uit zowel het binnen- als het buitenland. Enkele clubs die een shirt beschikbaar hebben gesteld ten behoeve van stichting ‘Vrienden voor Sijmen’ zijn FC Twente, Vitesse, Sunderland, VFL Wolfsburg  en Tottenham Hotspur. De veiling zal op 13 april starten.

De 3-jarige Sijmen den Hartog uit Waalwijk is gediagnostiseerd met neuroblastoom fase 4; een zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker in het verst gevorderde stadium. Sijmen komt in aanmerking voor een gespecialiseerde behandeling in de Verenigde Staten, waar het gezin Den Hartog zes maanden zal moeten verblijven. De behandeling vergroot zijn overlevingskansen met 20%. De verzekeraar vergoedt echter enkel de behandelingskosten; alle overige kosten voor het gezin Den Hartog, zoals vliegtickets, huisvesting en algemeen levensonderhoud worden niet vergoed.

Naast de veiling van de wedstrijdshirts collecteert RKC Waalwijk op vrijdag 17 april voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven in het eigen Mandemakers Stadion. Ook diverse lokale organisaties hebben zich inmiddels verbonden aan het lot van de familie Den Hartog. Zo spannen onder andere Groenteboer AGF Geelen, Kinderboerderij ’t Erf en Supermarkt Plus van Engelen zich in om op een gepaste manier geld in te zamelen voor dit initiatief.

Meer informatie over Sijmen en de stichting Vrienden voor Sijmen vindt u op www.vriendenvoorsijmen.nl.

Naast bovengenoemde clubs hebben de volgende clubs ook een gesigneerd shirt beschikbaar gesteld: ADO Den Haag, SC Heerenveen, Willem II, Sparta Rotterdam, FC Eindhoven, Heracles Almelo en FC Utrecht. 

 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.