RKC Waalwijk uit op revanche tegen Achilles '29

Volgende wedstrijd


Vitesse


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
11 April 2020, 18:30
Gelredome, Arnhem

 

Morgen speelt ons RKC Waalwijk de uitwedstrijd tegen Achilles ’29. De Geelblauwen speelden vorige week twee wedstrijden in drie dagen en wisten vier punten te pakken. Vorige week vrijdag werd er gewonnen in Almere en op Tweede Paasdag werd er in het eigen Mandemakers Stadion gelijk gespeeld tegen VVV-Venlo. De Groesbekers kenden een soortgelijk programma, maar zij verloren beide partijen. Tegen respectievelijk Roda JC en MVV Maastricht wisten zij geen punten te pakken. Bovendien wisten zij tegen de formaties uit Limburg het net niet te vinden.

Afgelopen maandag eindigde de wedstrijd tegen VVV-Venlo in een 0-0 gelijkspel. Het duel was prima in balans, waarin de Venlonaren voor de theepauze het meeste aanspraak maakte op een treffer, maar doelman Nils den Hartog was alert en liet zich niet passeren. Na de rust was het RKC Waalwijk die voornamelijk het spel maakte en de meeste kansen kreeg op een treffer. Het vizier stond echter niet geheel op scherp, waardoor er een aantal flinke kansen onbenut bleven. In de extra tijd had Malcolm Esajas de drie punten nog op zijn schoen liggen, maar hij ondervond flinke hinder van een verdediger in zijn rug en van de uitkomende doelman, die hij nog wel wist te omspelen. Hij werd echter uit balans gebracht en kon de bal daardoor geen richting meer meegeven. De bal eindigde daardoor in het zijnet, waardoor het duel doelpuntloos bleef.

De formatie van François Gesthuizen wist op Tweede Paasdag in eigen huis niet te winnen van MVV Maastricht. De bezoekers waren voor de rust al twee keer trefzeker, waardoor de wedstrijd al vroeg beslist leek te zijn. De ruststand zou uiteindelijk ook de eindstand worden.

De heenwedstrijd tegen Achilles ’29 eindigde in het Mandemakers Stadion in een pijnlijke 0-4 nederlaag. Voor de rust troffen de Groesbekers al twee keer het doel, onder meer door een penalty. Ondanks een veldoverwicht van de Geelblauwen ontbeerden het de Waalwijkers vooral aan een goede eindpass. In de tweede helft verdubbelden de bezoekers de marge nog.
Morgen is een mooie gelegenheid om de stijgende lijn in het spel van de formatie van Van den Berg door te zetten, de thuisnederlaag te doen vergeten en er is bovendien een kans om van de laatste plaats af te komen.

Het duel is Groesbeek is op eigen gelegenheid te bezoeken. Daar waar eerder sprake was van een autocombi, is dit nu omgezet naar vrij vervoer. Let wel op; het is niet mogelijk om kaarten aan te schaffen in Groesbeek. Kaarten voor het uitvak zijn voor €10,- te koop in de RKC Waalwijk Fanshop.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Vitesse


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
11 April 2020, 18:30
Gelredome, Arnhem

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.