RKC Waalwijk wacht zware beproeving tegen FC Eindhoven

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Morgen speelt ons RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion tegen de nummer twee van de ranglijst, FC Eindhoven. De Geelblauwen wisten de drie punten te pakken in Groesbeek vorige week, uit bij Achilles 29’. FC Eindhoven liep op bezoek bij VVV-Venlo tegen een nederlaag aan; er werd met 2-1 verloren van de Venlonaren.

De uitwedstrijd tegen Achilles 29’ vorige week werd een taaie wedstrijd. Het veld lag er niet optimaal bij en beide teams hadden moeite om gevaarlijke kansen te creëren. In de gevallen dat dit wel lukte, waren het vooral de doelmannen die zich onderscheidden. In de eerste helft had de thuisploeg een licht veldoverwicht, maar de formatie van Francois Gesthuizen wist het net niet te vinden. Er ontstond nog een grote kans aan Waalwijkse zijde via een combinatie tussen Simon van Zeelst en Malcolm Esajas. Laatstgenoemde onderschepte een bal in de opbouw van Achilles 29’ en ging de combinatie aan met Van Zeelst, waarna hij de bal probeerde te plaatsen. Een been van de Groesbeekse defensie voorkwam de treffer.

In de tweede helft kwam het duel wat meer tot leven. Beide ploegen combineerden wat makkelijker en er ontstonden een aantal flinke kansen, vooral via dode spelmomenten. In de 67e minuut maakte een verdediger van Achilles volgens arbiter Van de Graaf hands in zijn eigen zestienmeter gebied, waarna hij naar de stip wees. Sandro Calabro legde aan voor het buitenkansje en rondde koelbloedig af, waarmee hij de Waalwijkers op voorsprong bracht. In de slotfase besloot Achilles om de lange bal te spelen, wat voor enkele gevaarlijke momenten zorgde. De formatie van Peter van den Berg bleef echter overeind en pakte daardoor de drie punten. Bovendien zijn de Geelblauwen in hun laatste vier wedstrijden ongeslagen.

De formatie van Jean-Paul de Jong kende een zware wedstrijd in Venlo. Binnen een half uur incasseerden zij twee tegentreffers. Na een uur spelen scoorden de Eindhovenaren nog wel de aansluitingstreffer via Diego Karg, maar de wedstrijd bleef op de 2-1 stand steken. Een kleine tegenvaller voor FC Eindhoven, dat op koers lag om de vierde periodetitel te pakken. De ploeg is echter al wel verzekerd van play-off voetbal.

De heenwedstrijd in Eindhoven werd met 2-0 verloren. Door blessureleed waren de Geelblauwen genoodzaakt om met veel jonge jongens aan te treden en bovendien werd de speelwijze noodgedwongen gewijzigd. Desalniettemin was RKC Waalwijk zeker niet kansloos en wist verschillende keren gevaar te stichten. Het gevaar betaalde zich echter niet uit in doelpunten.

Voorafgaand aan het duel wordt er gecollecteerd ten behoeve van Stichting Vrienden voor Sijmen. De 3-jarige Sijmen den Hartog lijdt aan een zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker en moet voor een speciale behandeling naar de Verenigde Staten. De zorgverzekeraar vergoedt echter niet alle kosten. Uw donaties kunnen het gezin Den Hartog steunen in de zware periode die zij tegemoet gaan en zich richten op datgene dat er werkelijk toe doet; de gezondheid van hun zoon.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.