RKC Waalwijk gaat strijd aan met De Witte Leeuwen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Morgen speelt ons RKC Waalwijk de uitwedstrijd tegen Telstar. De Geelblauwen wisten vorige week in het eigen Mandemakers Stadion niet te winnen van het sterke FC Eindhoven. Het was de eerste nederlaag in eigen huis sinds de komst van Peter van den Berg. De ploeg uit Velsen liep ook tegen nederlaag aan; zij verloren op bezoek bij Sparta Rotterdam. Het heenduel werd op 17 oktober door de Geelblauwen in eigen huis met 2-0 gewonnen.

Vorige week kwam de nummer twee van de ranglijst FC Eindhoven op bezoek. De ploeg van Jean-Paul de Jong bleek uiteindelijk te sterk voor de Geelblauwen; de wedstrijd eindigde in een 0-1 nederlaag. De ploeg uit Eindhoven waren het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en lieten bovendien een aantal behoorlijke kansen liggen om de marge verder uit te breiden. RKC Waalwijk stichtte vooral gevaar via afstandsschoten en een aantal goede voorzetten, maar de defensie van de bezoekers liet zich niet verschalken.

De formatie van Michel Vonk verloor in Het Kasteel met 3-1 van Sparta Rotterdam. Al binnen het uur stond de thuisploeg op een 3-0 voorsprong, waardoor de wedstrijd zo goed als gespeeld leek. Enkele minuten na de 3-0 tekende Telstar nog wel voor een treffer, maar daar bleef het uiteindelijk bij. Telstar bevindt zich momenteel op de 16e plaats van de ranglijst.

De heenwedstrijd tegen Telstar eindigde in het eigen Mandemakers Stadion in een 2-0 overwinning. Doelpunten van Alvin Fortes en Malcolm Esajas bepaalden de eindstand. Esajas speelde ook een rol in de goal van Fortes; hij was met een fraaie steekbal op 40 meter van het doel de aangever van het doelpunt. Simon van Zeelst speelde bovendien een sterke wedstrijd. De centrale middenvelder won door zijn strijdlust vrijwel ieder duel dat hij aanging op het middenveld.

Het duel in Velsen is op eigen gelegenheid te bezoeken. Kaarten voor het uitvak zijn voor €6,- te koop in de RKC Waalwijk Fanshop.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.