Sittard laatste bestemming van het seizoen voor RKC Waalwijk

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Morgen gaat RKC Waalwijk op bezoek in Sittard om daar de laatste wedstrijd van deze competitiejaargang te spelen tegen Fortuna Sittard. In tegenstelling tot de laatste maal dat RKC Sittard bezocht - de ploeg van destijds Ruud Brood behaalde toen middels een 2-1 overwinning de titel in de Jupiler League - betreft het duel nu een wedstrijd in de onderste regionen van de competitie. Er staat echter nog wel een hoop op het spel, bij een gunstig resultaat kunnen de Geelblauwen immers de laatste plaats op de slotdag verlaten.

Nog even terug naar 6 mei 2011. Onder toeziend oog van een vol uitvak tekenden drie RKC'ers voor alle treffers in het duel. Fred Bensen en Robert Braber schoten RKC naar een comfortabele voorsprong, maar een eigen doelpunt van Henrico Drost bracht de spanning nog enigzins terug. Wat was het genieten destijds voor fans, spelers, medewerkers en staf. 

Hoe anders is het nu, het duel tussen de mannen uit Sittard en de equippe van Peter van den Berg beleven beiden een dramatisch seizoen en bezetten momenteel de laatste en de voorlaatste plaats. Deze laatste plaats leek geruime tijd de definitieve positie op de ranglijst voor RKC. Sinds het aanstellen van Van den Berg zijn zowel het spel als de resultaten verbeterd, waardoor de ploeg nog een kleine kans heeft om het seizoen niet als nummer laatst af te sluiten. Hiervoor dient wel met 3-0  gewonnen te worden van Fortuna. Geen gemakkelijke opgave, maar ook zeker niet onmogelijk.

Van den Berg kan voor dit duel geen beroep doen op Imad Najah en Dylan de Braal, zij bekijken de wedstrijd vanaf de tribune.

Voor de supporters die niet mee gaan maar het duel wel willen volgen zijn we uiteraard, mits de internetverbinding het toestaat, weer te volgen via twitter: @RKC_Wedstrijden. Meepraten? Dat kan altijd! gebruik #forrkc en laat je horen voor onze geelblauwen op de slotdag van de competitie!

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er zijn geen agenda items gevonden

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.