Businessclubleden Uitgelicht - Jochen Kronenberg

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

In Businessclubleden uitgelicht gaan we elke twee weken op zoek naar de verhalen achter onze partners van RKC Waalwijk. Dit keer wordt Jochen Kronenberg, (mede-eigenaar/partner) van Enforce Waalwijk én deelnemer van het bouwplatform vanmiddag, in het zonnetje gezet!

Even voorstellen
Vandaag leren we Jochen Kronenberg kennen. Jochen is 28 jaar en woont in Oosterhout. Jochen staat dan ook vol in het leven. Naast dat hij zijn business draait, traint hij 6x per week met als commitment een bodybuilding show. Maar geniet hij op zijn tijd ook van een drankje en wat ontspanning. Zijn interesses in de sport zijn er eigenlijk altijd al wel. ‘Vroeger heb ik op hoog amateur niveau gevoetbald en zelf nog tegen RKC gespeeld.’ Rond zijn 20ste heeft hij het fitnessen pas écht ontdekt. ‘Ik zag resultaten en vond het tof om te doen.’ Voordat hij daarmee start was Jochen erg ongemotiveerd en zat hij totaal niet lekker in zijn vel. Vaker aan het bier dan aan de gewichten en hij zelfs van school af werd geschopt.

Toen kwam de ome keer. Er moest iets gebeuren.  Hij behaalde resultaat in de sportschool dit motiveerde enorm. Zelfs zoveel waardoor hij een motivatie brief schreef naar school en zo terug mocht komen. Vanaf toen werd alles anders. Jochen heeft het CIOS afgerond en daarnaast ook gespecialiseerde opleidingen voor personal trainingen behaald. Waarvan internationaal erkende opleidingen. Kortom van iemand die niet wist wat hij wilde, naar gemotiveerd fitness ondernemer.

  • Sporten, business doen en inspireren
  • Social media
  • Fysieke en mentale coaching

 

Enforce Waalwijk
Enforce Waalwijk is een franchise bedrijf van het geheel Enforce. Jochen die zijn eigen bedrijf Fit&Strong runde en hij goede resultaten boekte, wilde graag door groeien. Eric de Jong destijd eigenaar van EDJ Sports was zijn vroegere stagebegeleider waar hij ongemotiveerd te werk ging “ik wist het altijd beter mentaliteit”. De jaren gingen voorbij en Eric zag hem groeien als persoon en nam contact op. Want ook Eric was ondertussen ook begonnen met zijn Personal Trainingsbedrijf. 'Erik had wat handjes nodig en vroeg mij om samen te gaan werken, dit heb ik toen gedaan.'

Toen nog werkend onder de naam EDJ sports groeide ze samen en kwam de gedachte om een volgende stap te maken. Uiteindelijk is uit deze samenwerking Enforce ontstaan en zijn ze van Oosterhout naar Waalwijk verhuisd. ‘Zo heb ik van mijn hobby mijn business gemaakt’. Enforce is een High-end Personal Trainingsbedrijf met ondertussen 12 vestingen. Na Oosterhout en Breda, Waalwijk daarvan het meest succesvol is. Het onderscheidend vermogen van Enforce zit hem in de brutale eerlijkheid met de mensen. Waar sta je nu en waar wil je naartoe, maar ook waar loop je nou naast het sporten tegen aan en hoe kan jij een doorbraak creëren, welke beslissing zit er in de weg.

Enforce richt zich op toegewijde en ondernemende personen die willen werken aan een krachtig fit lichaam om zo de resultaten en hun leven te “Enforceren”. Particulieren, ondernemers en bedrijven. Naast mentale en fysieke training. Organiseert Enforce regelmatig events zoals Enforce Experience, Masterclass “Fight yourself to succes” tevens op 22 februari om 16:00 en verschillende informatieve avonden zoals voeding.

Toekomst van Enforce
Nu zit Enforce op 80 vierkante meter maar de ambitie groeit en zo mogelijk ook de ruimte. Samen met mede-businessclub lid Arjan Rens is Jochen aan het kijken voor een groter pand hier in Waalwijk. ‘Uiteindelijk willen we groeien naar 455 vierkante meter’. Op dit moment begeleid Enforce 50 mensen, aan het eind van het jaar wil Jochen dit verdubbeld hebben. In plaats van twee trainers willen ze groeien naar 5 en wilt Jochen zich meer bezighouden met het begeleiden en coachten van de trainers en grotere projecten.

RKC Waalwijk
Jochen is sinds dit seizoen lid van de businessclub van RKC Waalwijk. Na een stroeve start, begint Jochen nu lekker in de flow te raken. Voordat hij zich aansloot bij het RKC netwerk was hij lid bij de BNI van Tilburg. ‘Ik wist wel dat ik door moest blijven gaan met netwerken.’ Sport heeft altijd al Jochen’s interesses gehad en daarom vond hij het mooi om zich aan te sluiten bij RKC. De binding met de club wordt steeds beter geeft Jochen aan en hij komt naar zo veel mogelijk evenement toe als zijn agenda dit ook toe laat. ‘Ik krijg steeds meer het idee dat er echt moeite voor je word gedaan en mijn komst wordt gewaardeerd.’

 

Algemene gegevens Enforce Waalwijk
Industrieweg 74-76
Kantoorunit 15
5145 PW Waalwijk
Telefoon: 06 18 91 08 23
E-Mail: jochen@enforce.nl

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.