Zomerse paasmaandag decor voor belangrijk uitduel

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Vanmiddag speelt ons RKC op een zomerse Tweede Paasdag tegen NEC in Nijmegen! Om 14.30 uur trappen beide ploegen af in het Goffertstadion voor de 36e speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. Met het oog op de ranglijst zijn de belangen van dit duel duidelijk.

Beperkt
Afgelopen vrijdag speelde het in het eigen Mandemakers Stadion het thuisduel tegen FC Dordrecht. In een enerverende wedstrijd keek de thuisploeg in de rust tegen een 0-1 achterstand uit door een doelpunt van Crysencio Summerville. Binnen een kwartier na rust had de ploeg van Fred Grim de achterstand omgedraaid in een 2-1 voorsprong na goals van Mario Bilate en Stijn Spierings. De Dordtenaren toonden zich echter veerkrachtig door via Joël Zwarts (2x) en Jeremy Cijntje op 2-4 te komen. Juist toen de wedstrijd in het slot leek te zijn gegooid liet RKC zien dat het met een verlies geen genoegen nam. Tien minuten voor tijd maakte Darren Maatsen met een fraai doelpunt de aansluitingstreffer, waarna Roland Bergkamp in de blessuretijd de 4-4 binnen tikte. Hiermee bleef de schade enigszins beperkt, aangezien ook de concurrentie steken lieten vallen.

De spanning op de ranglijst is er echter niet minder om geworden. RKC mag dan als nummer zeven ‘koploper’ zijn van de grote middenmoot, het verschil met de nummer dertien is slechts drie punten. Alle scenario’s zijn daarom nog mogelijk, waardoor het belang van vanmiddag duidelijk is.

Pieken
Ons RKC treft een NEC wat een wisselvallig seizoen kent. De NEC-supporter zag zijn cluppie zelfs vijf speelronden op de vijftiende plaats staan, maar na meerdere overwinningen werd de jacht op de play-offplekken weer geopend. De Nijmeegse formatie lijkt precies op het juiste moment te pieken. De afgelopen drie wedstrijden werden namelijk allemaal omgezet in winst en heeft het weer zicht op een plek in het linkerrijtje. Afgelopen vrijdag won het in extase in Volendam door de plaatselijke FC met 2-3 te verslaan. Daar gingen zeges op Jong PSV (1-2) en Helmond Sport (3-2) aan vooraf.   

Wat direct opvalt zijn de aanvallende kwaliteiten van de ploeg. Revelatie is ongetwijfeld Ferdy Druijf. In de vijftien wedstrijden die hij speelde, scoorde hij al elf keer. Mocht Druijf het vizier een keer niet op scherp hebben staan, heeft NEC meerdere opties. Met Jonathan Okita, Mike Ndayishimiye en Randy Wolters heeft het veel spelers in de selectie die een goal kunnen maken. Tel daar een verdediging en middenveld met spelers als Mart Dijkstra, Jordy Bruijn, Leroy Labylle en Matthijs Branderhorst bij op en we hebben te maken met een talentvolle en gevaarlijke opponent. NEC moet het vandaag echter in ieder geval doen zonder Joey van den Berg, hij is geschorst.

Head to Head
Ons RKC en NEC troffen elkaar 53 keer eerder. 23 van deze duels werden een overwinning voor de Nijmegenaren, terwijl de Geelblauwen achttien maal wonnen. Twaalf keer werden de punten gedeeld. Ondanks dat NEC meerdere overwinningen heeft geboekt, scoorde RKC in deze confrontaties vaker: 69 om 68.

Eerder dit seizoen werd de confrontatie in Waalwijk een overwinning voor de thuisploeg. Roland Bergkamp besliste het duel waardoor de ploeg van Fred Grim met 1-0 won. Voor de laatste overwinning in Nijmegen moeten we terug naar 12 mei 2013. In de Eredivisie was het late doelpunt van Kevin Conboy niet voldoende door twee Waalwijkse goals van Kenny Anderson en Florian Jozefzoon: 1-2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er zijn geen agenda items gevonden

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.