RKC maakt zich op voor zinderend slot competitie!

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Voor RKC Waalwijk was het een zuur Paasweekend. Allereerst werd er vrijdag op het nippertje met 4-4 gelijkgespeeld tegen laagvlieger FC Dordrecht, met in de wetenschap dat het maandag de lastige uitwedstrijd met NEC op de rol had staan. Ondanks een voorsprong bij rust werd er verloren van de Nijmegenaren (2-1). Hierdoor bezit RKC met nog twee speelronden te gaan de tiende plek en moet het de punten in de laatste twee wedstrijden gaan pakken om kwalificatie voor de play-offs in eigen hand te houden. Deze missie wordt vanavond voortgezet op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Ongekend spannend
Door het verlies van Jong Ajax op bezoek bij MVV (1-0) staat RKC momenteel op de tiende en tevens laatste plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. Daar komt bij dat het de Maastrichtenaren enkel op doelsaldo voor zich weet te houden. Het doelsaldo is echter wel ruim in het voordeel van de Waalwijkers: +7 tegenover -1. Toch geldt er voor de Waalwijkers de komende wedstrijden niets anders dan het volle pond. Het op de dertiende plek geklasseerde Roda JC kent slechts een achterstand van één punt. Daartegenover staan de Waalwijkers op slechts één punt achterstand van de nummer acht SC Cambuur. De aankomende twee wedstrijden gaat er beslist worden hoe deze ongekend spannende competitie zal eindigen. Vanavond speelt ons RKC in ieder geval zonder nummer drie Melle Meulensteen. De centrale verdediger pakte uit bij NEC zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst. 

Niemandsland
Dat het niet eenvoudig zal worden voor de ploeg van Fred Grim is op voorhand duidelijk. De huidige nummer drie van de ranglijst lijkt ook als derde te gaan eindigen. Kowet heeft momenteel vijf punten achterstand op nummer twee Sparta en heeft drie punten voorsprong op Jong PSV. Echter, mag laatstgenoemde niet deelnemen aan de play-offs, waardoor The Eagles verder naar onderen mogen kijken. Dan wordt het vizier overgeschakeld naar Almere City, dat volgt op vier punten. De ploeg uit Deventer maakt momenteel een wisselvallige fase door. In de afgelopen zeven wedstrijden werden overwinningen afgewisseld met verliespartijen.

Scorend vermogen
Go Ahead Eagles moet het in de wedstrijd tegen ons RKC sowieso doen zonder haar topscorer Thomas Verheydt. De spits kreeg afgelopen maandag rood uit bij TOP Oss en is geschorst. Toch heeft de club uit Deventer genoeg scorend vermogen met Richard van der Venne, Jaroslav Navratil en oude bekende Pieter Langedijk. Tevens moet RKC de blik houden op centrumverdediger Jeroen Veldmate. De aanvoerder laat telkens weer zien dat hij beschikt over een gevoelige trap en heeft daardoor een levensgevaarlijke vrije trap in de benen.

Head to Head
Negenmaal eerder werkten de Waalwijkers een wedstrijd af in De Adelaarshorst. Viermaal ging de overwinning naar The Eagles. Driemaal vond er een puntendeling plaats en twee keer wist RKC de drie punten mee te nemen naar het Zuiden. Ook het doelsaldo is in het nadeel van de Geelblauwen. Dertien keer werd er een doelpunt geïncasseerd, maar kwam het zelf tienmaal tot scoren. De laatste uitoverwinning op Go Ahead Eagles dateert van 24-09-2010. Destijds werd het 1-3 door doelpunten van Derk Boerrigter, Fred Benson en Donny de Groot.

Ons RKC zal alles op alles moeten zetten om kwalificatie te gaan bewerkstelligen. De Waalwijkers stuntten dit seizoen veelvuldig tegen topploegen, maar leed het ook vaak zuur puntverlies tegen de mindere goden. Het is aan de mannen van Fred Grim om in de komende weken aan te tonen dat de knappe prestaties van het afgelopen seizoen de waarde krijgen die het verdient.  

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.