RKC 90 minuten verwijderd van Play-Offs

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk kan zich na vanavond naar alle waarschijnlijkheid op gaan maken voor de Play-Offs. Afgelopen week werd er in De Adelaarshorst knap gewonnen van Go Ahead Eagles: 1-4. Daarnaast verloren concurrenten MVV en Roda JC allebei haar wedstrijden. Hierdoor werd er onverwachts een gat geslagen en lijken de Waalwijkers slechts 90 minuten verwijderd van deelname aan de play-offs.

Doelsaldo
RKC bezit momenteel de tiende plek op de ranglijst. Aangezien Jong PSV vijfde staat en zij niet mogen promoveren geeft de tiende positie ook recht op deelname aan de nacompetitie. De Geelblauwen staan momenteel drie punten voor op MVV en Jong Ajax. MVV kan qua punten nog op gelijke hoogte komen, alleen heeft het een beduidend minder doelsaldo: -4 tegenover +10. Het lijkt hierdoor erg onwaarschijnlijk dat zij de Waalwijkers nog van de play-off plek gaan stoten.  

Kortste eind
De laatste officiële speelronde van de competitie staat de Brabantse derby tegen FC Eindhoven op de rol. De ploeg van oud-RKC’er David Nascimento steekt niet in geweldige vorm. In de laatste vijf wedstrijden werd er verloren van Jong AZ, Helmond Sport en Roda JC. Daarnaast speelde het gelijk tegen SC Cambuur en MVV. De Eindhovenaren draaide een lange tijd mee in de strijd om de play-off tickets, maar trok toch aan het kortste eind.

Man om in de gaten te houden is zonder twijfel Branco van den Boomen. Het is algemeen bekend dat er talloze clubs achter de middenvelder aanzitten en dat is niet onterecht. Met 11 doelpunten en 13 assists in 35 duels kan hij worden gerekend tot een zeer gevaarlijke speler. In het uitduel in Eindhoven was Van den Boomen ook trefzeker tegen RKC, maar wisten de Geelblauwen het duel nog om te draaien in een 1-3 winst.

Head to Head
Een wedstrijd tegen de Eindhovenaren werd 28 keer eerder gespeeld. Dertien keer eindigde dit in een overwinning voor de Geelblauwen, tegenover tien Eindhovense zeges en vijf gelijke spelen. De laatste overwinning van RKC op FC Eindhoven in Waalwijk is al wel even geleden. In competitieverband moeten we terug naar 2011. Destijds werd het 4-1 door doelpunten van Donny de Groot, Fred Benson en Roald van Hout. Laatstegnoemde kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en wist toch twee keer te scoren. Ondanks dat een overwinning dus al even geleden is lijkt het Mandemakers Stadion zich vrijdagavond op te kunnen gaan maken voor een mooi feest.  

LET OP: Tevens een belangrijk bericht voor seizoenkaarthouders die een extra kaartje hebben verzilverd! Deze kaartjes moeten uitgeprint worden gescand! Het lukt dus niet om via uw telefoon het kaartje te laten scannen. Zoals bekend liep de actie tot gisteravond en is deze niet meer geldig.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Utrecht

Eredivisie
1 Maart 2020, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.