RKC gaat voor positief resultaat in Zwolle

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Morgenmiddag (12.15 uur) is RKC er alles aan gelegen om de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen. Met PEC Zwolle treft RKC een ploeg die ook nog zoekende is naar de punten en zodoende is er van alles mogelijk in het MAC³PARK stadion.

Interlandbreak
De afgelopen week had RKC de mogelijkheid om zich in alle rust voor te bereiden op het duel van morgen. De ploeg speelde op woensdag 4 september in het eigen Mandemakers Stadion een oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht en dit was een mooie mogelijkheid voor spelers om wedstrijdritme op te doen. De kern van het eerste elftal met aanvulling vanuit het tweede team verloor nipt met 3-4. Tevens maakte Clint Leemans in deze wedstrijd zijn eerste minuten in het shirt van de Geelblauwen.

De tegenstander
Met PEC Zwolle treft RKC een ploeg die op dit moment 15e staat in de Eredivisie met vier punten. De Zwollenaren pakten twee weken geleden hun eerste drie punten uit bij FC Emmen na een stroeve start van het seizoen. PEC zag in de zomer trainer Jaap Stam vertrekken naar Feyenoord en stelde met John Stegeman zijn opvolger aan. 

Head to Head
In de Eredivisie kwamen PEC Zwolle en RKC Waalwijk elkaar tien keer eerder tegen. In 2003 werd er een knappe overwinning geboekt in Zwolle. De ploeg uit Waalwijk, die toen onder leiding stond van Martin Jol won met 0-3. De doelpunten werden gemaakt door Iwan Redan (2x) en Željko Petrović. Onze hoofdtrainer Fred Grim kent een positieve balans tegenover de hoofdtrainer van PEC Zwolle, John Stegeman. Vier keer eerder stonden deze twee trainers tegenover elkaar. Twee keer won Fred Grim, een keer werd het een gelijkspel en een keer won Stegeman. In totaal won RKC twee keer in Zwolle en speelde het vier keer gelijk. Een bijzonder feitje is dat de laatste drie ontmoetingen tussen de Geelblauwen en de Blauwvingers alle drie eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Arbitrage
Scheidsrechter bij PEC-RKC is de heer Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Siebert en Weterings. Vierde official is de heer Dröge. VAR voor dit duel is de heer Cantineau, AVAR is de heer Zeinstra.

Live
Vanmiddag niet aanwezig in Zwolle?  Volg het liveverslag via Twitter of op TV op FOX Sports 2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er zijn geen agenda items gevonden

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.