RKC Waalwijk trapt 2019 af tegen VV Katwijk


Morgenmiddag 15.00 uur ontvangt ons RKC Waalwijk de selectie van vv Katwijk in het eigen Mandemakers Stadion. Dit oefenduel tegen de Tweede Divisionist betekent de eerste wedstrijd voor de ploeg van trainer Fred Grim in het jaar 2019.

Met het laatste duel in de competitie tegen Go Ahead Eagles nog vers in het geheugen, gaat ons RKC proberen om zich ook in het nieuwe jaar van haar beste kant te laten zien. De Waalwijkers kenden een redelijk slot van de eerste seizoenshelft, waarin vier van de laatste zes competitiewedstrijden winnend werden afgesloten. Nieuweling Sylla Sow zit morgen bij de wedstrijdselectie!

Met vv Katwijk treft ons RKC één van de hoogvliegers uit de Tweede Divisie. De Katwijkers bezetten momenteel de derde plek en hebben zicht op koploper AFC en IJsselmeervogels. De ploeg uit Katwijk wist vorig seizoen zelfs het kampioenschap binnen te slepen. De ploeg van trainer Jack van den Berg heeft dan ook een prolongatie van de titel als ultieme doel en is daarom een geduchte tegenstander. vv Katwijk kende net als RKC een keurig slot van de eerste seizoenshelft. Met overwinningen op Lienden, Barendrecht en Jong Almere City hebben de Katwijkers zich in de top van de ranglijst genesteld.

Goalgetter
Bij de amateurclub draait het aanvalsspel momenteel om één man. Marciano Mengerink mag zich op dit moment clubtopscorer noemen met tien doelpunten. Om het belang van Mengerink aan te geven: nummer twee op de lijst is Robbert Susan met vier treffers. Met dit tiental goals bezet de oud-speler van FC Zutphen, SDV Barneveld en het Engelse Barnet momenteel de tweede plek op de topscorerslijst van de competitie. Wat zijn aantal wellicht nog indrukwekkender maakt is het feit dat hij drie wedstrijden moest missen wegens een jukbeenbreuk.

Gratis entree
Deze oefenwedstrijd is voor iedereen gratis te bezoeken. De hoofdtribune, te bereiken via de hoofdingang, zal geopend zijn voor publiek.

Eén week later begint voor RKC de tweede seizoenshelft. Op zondag 13 januari speelt het de Brabantse derby in en tegen TOP Oss. De eerste thuiswedstrijd staat gepland op vrijdagavond 18 januari, Jong Ajax zet dan koers richting Waalwijk. Voor dit duel zijn kaarten zowel online als in de Fanshop aan te schaffen. Op de wedstrijddag is de thuiskassa één uur voor aanvang van het duel geopend.  

SCHAF TICKETS AAN VOOR JONG AJAX-THUIS >

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


NAC Breda


-

RKC Waalwijk

23 Juli 2019, 19:00
RKSV Rood-Wit, Sint-Willebrord

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.