RKC Waalwijk wint ter voorbereiding op hervatting competitie met 3-0 van vv Katwijk

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

In het eigen Mandemakers Stadion trapte RKC Waalwijk het jaar 2019 af. Zaterdagmiddag 5 januari kwam Tweede Divisionist vv Katwijk op bezoek. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar resulteerde direct in een overwinning. De Geelblauwen wonnen met 3-0.

Dylan Seys zorgde al na 3 minuten voor de openingstreffer. Na een fraaie dribbel zorgde hij met zijn bekende linker voor de 1-0 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft wisten beide ploegen bijna tot geen gevaar te stichten voor de doelen. Hierdoor zochten de Waalwijkers met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

Trainer Fred Grim wijzigde zijn elftal in de rust op twee posities. Meulensteen en Maatsen bleven in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen in de plaats Walian en Lammers. Hans Mulder testte in de 53ste minuut de vuisten van de ingevallen doelman van de bezoekers, een doelpunt werd het niet. Een minuut later volgde er een opgelegde kans voor Gaari. Na een fraaie pass van Mulder legde Seys de bal terug voor de rechtsback, die de bal over schoot.

Een uur stond er op de klok toen trainer Fred Grim acht andere spelers inbracht. Onder hen ook nieuweling Sylla Sow. De van FC Utrecht overgekomen speler had negen minuten nodig voor zijn eerste treffer in het Geelblauwe shirt. Hij schoot in de verre hoek laag raak; 2-0! Ezra Walian bepaalde in het slot van de wedstrijd de eindstand op 3-0!

We bedanken de ruim 450 voetballiefhebbers voor hun komst naar Waalwijk! Volgende week begint voor RKC de tweede seizoenshelft van de competitie. Op zondag 13 januari speelt het de Brabantse derby in en tegen TOP Oss. De eerste thuiswedstrijd staat gepland op vrijdagavond 18 januari, Jong Ajax zet dan koers richting Waalwijk. Voor dit duel zijn kaarten zowel online als in de Fanshop aan te schaffen. Op de wedstrijddag is de thuiskassa één uur voor aanvang van het duel geopend. 

SCHAF KAARTEN AAN VOOR JONG AJAX-THUIS >

Scoreverloop

3. Seys (1-0) 69. Sow (2-0) 88. Walian (3-0)

Opstelling

Vaessen (62. Zielschot), Gaari (62. Langras), Meulensteen (46. Lammers), Drost (62. Van Weert), Cappan, Mulder (62. Ndefe), Maatsen (46. Walian), Rienstra (62. Bakari), Seys (62. Sow), Tahiri (62. Haddouchi) en Hansson (62. Min)

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.