RKC 2 pakt eerste punt na de winterstop

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Gisterenmiddag speelde RKC 2 de derde competitiewedstrijd van de kampioenspoule. De wedstrijd tegen FC Emmen 2 werd niet gewonnen door de Geelblauwen, maar het eerste punt werd wel behaald. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Nikki Baggerman en Ingo van Weert (eigen goal).

De wedstrijd in het Mandemakers begon wat stroef. Beide kanten leden veel balverlies in het eerste gedeelte van de wedstrijd en werd vooral gespeeld op het middenveld. Zo nu en dan kwamen er enkele kansen voor beide teams en de grootste kansen voor RKC kwamen uit dode spelmomenten. Zo kon er een enkele keer gescoord worden uit een corner, maar deze werden gestopt door de keeper van Emmen. Richting het einde van de eerste helft kreeg de ploeg van Sander Duits wat meer grip op de wedstrijd en zette Emmen onder druk. Een doelpunt bleef in de eerste helft echter uit en dus werd er gerust met een tussenstand van 0-0.

RKC begon de tweede helft weer zoals het aan de wedstrijd begon. Emmen speelde verdedigend erg goed en het leek erop dat scoren voor RKC een moeilijke taak zou worden. In de 66e minuut kreeg RKC echter een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Nikki Baggerman ging achter de bal staan en schoot de bal geplaatst in de linkerhoek, buiten het bereik van de keeper: 1-0. Na dit doelpunt besloot Emmen meer vooruit te voetballen en kreeg het een aantal grote kansen om de 1-1 te maken. Jordy Zielschot keepte echter een goede wedstrijd en redde een paar goede ballen. In de laatste tien minuten besloot FC Emmen een slotoffensief te starten. In de 86e minuut wist Emmen uiteindelijk de gelijkmaker te forceren door een eigen doelpunt van Ingo van Weert. In de laatste paar minuten probeerden beide teams nog aan te dringen om te scoren, maar een doelpunt valt er niet meer.

Hiermee behaalt RKC 2 haar eerste punt in de kampioenspoule en komt het van de laatste plaats af. Volgende week speelt RKC een thuiswedstrijd tegen NEC 2. De wedstrijd zal aanvangen om 18:30 uur in het Mandemakers stadion. U kunt deze wedstrijd gratis bezoeken.

Opstelling RKC Waalwijk 2: Jordy Zielschot, Noël de Graauw, Hans Mulder, Ingo van Weert, Tom Cappan, Najim Haddouchi © (68’ Leon van den Hoven), Nikki Baggerman, Ezra Walian, David Min, Roland Bergkamp en Saïd Bakari.

Opstelling FC Emmen 2: Peter van der Vlag ©, Ben Scholte, Hilal Ben Moussa, Jason Bourdouxhe, Luciano Slagveer, Stephen Warmolts, Steijn Strijker, Delano Grootenhuis, Max Boonstoppel, Nico Neidhart en Robbert de Vos.

Scoreverloop:
1-0    66’     Nikki Baggerman
1-1    86’     Ingo van Weert (e.d.)

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.