RKC maakt zich op voor toetje van de competitie


Vanavond wordt voor ons RKC het startschot gegeven voor het begin van de Keuken Kampioen Play-Offs. Na een keurige achtste plaats in de competitie treft het in een tweeluik NEC Nijmegen. Vandaag speelt de ploeg van Fred Grim in Nijmegen, waarna op dinsdag 14 mei (allebei 18.30 uur) de return in Waalwijk volgt. Wat vaststaat is dat RKC spannende wedstrijden tegemoet gaat.

Toen het reguliere seizoen op zijn einde liep maakte ons RKC het nog even flink spannend. Juist in Nijmegen moest een grote stap worden gezet richting de Play-Offs, maar verloor het met 2-1. Het betekende dat de Geelblauwen nog even achterom moesten kijken naar naaste belagers Roda JC en MVV, maar RKC stond er wanneer het moest. Uit bij Go Ahead Eagles werd knap met 1-4 gewonnen, waardoor deelname aan het toetje van de competitie zo goed als zeker was. Na afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven werd dit dan ook officieel behaald, toen er een 3-1 zege werd geboekt.

Pieken
Zoals bekend speelt ons RKC nu twee wedstrijden tegen NEC Nijmegen. De ploeg uit Gelderland kent een wisselvallig seizoen, maar lijkt te pieken op het juiste moment. Meerdere keren werd er niet gewonnen, maar toen het seizoen op zijn einde liep begonnen de Nijmegenaren punten te pakken. De Goffert stroomt weer langzaam vol voor de Play-Offs en de supporters hunkeren naar de Eredivisie.

Topscorer
Over aanvallend vermogen heeft NEC dan ook niets te klagen. Met Ferdy Druijf heeft het immers de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in de gelederen. Deze jaargang maakte hij liefst 29 doelpunten (verdeeld over Jong AZ en NEC), waarmee hij een groot aandeel heeft in de wederopstanding van de Nijmegenaren. Tel daar de aanvallende intenties van Jonathan Okita, Randy Wolters en Mike Trésor Ndayishimiye bij op en RKC weet waar het op moet letten.

Head to Head
RKC en NEC troffen elkaar dit seizoen twee keer eerder en beide ploegen pakten daarbij de volle buit. In Waalwijk werd het 1-0 door een doelpunt van Roland Bergkamp, waarna er in Nijmegen met 2-1 werd verloren. In de totale historie tussen beide ploegen speelden ze 54 keer tegen elkaar. NEC heeft een licht overwicht met 24 overwinningen, tegenover achttien Geelblauwe zeges en twaalf gelijke spelen. Opvallend is dat beide ploegen in alle confrontaties evenveel scoorden: 70 om 70.

Aanwezig zijn bij het thuisduel tegen NEC op dinsdag 14 mei (18.30 uur)? Voor deze wedstrijd geldt een clubkaartverplichting. Houders van een seizoenkaart betalen met de speciale kortingsactie €5 voor hun eigen toegangsbewijs en clubkaarthouders €10. Met zowel een seizoen- als clubkaart kunnen in totaal drie kaarten worden besteld.

Verkoop loopt via tickets.rkcwaalwijk.nl, onze Fanshop in het Mandemakers Stadion of de stadionkassa op de wedstrijddag. De Fanshop is op doordeweekse dagen geopend van 8.30 tot 17.00. Op de wedstrijddag is de Fanshop geopend vanaf 10.00 uur tot het begin van de wedstrijd en de stadionkassa’s vanaf 17.30 uur. Op vertoon van uw (seizoen)clubkaart kunt u dan kaartjes kopen.

LET OP: De hierboven benoemde kortingsactie is niet geldig op de wedstrijddag zelf! Iedereen betaalt dan €10 per kaartje.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

ADO Den Haag

Eredivisie
25 Augustus 2019, 12:15
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.