Eredivisie keert terug in Waalwijk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Vanmiddag keert de Eredivisie dan eindelijk weer terug in Waalwijk. Om 14.30 uur trapt ons RKC af tegen AZ in het Mandemakers Stadion in de tweede speelronde van de competitie. Met de Alkmaarders komt direct de koploper op bezoek.

Mogelijkheden
De Geelblauwen wisten tijdens de seizoensouverture geen drie punten te pakken tegen VVV in Venlo. In een uitstekende eerste helft van de ploeg van Fred Grim kwam het verdiend op voorsprong via een prima kopbal van Hannes Delcroix. Uit een vrije trap van Anas Tahiri kopte de centrale verdediger via de onderkant van de lat de bal over de lijn. Het lukte de uitploeg echter niet om dit in de tweede helft een vervolg te geven. Doelpunten van Elia Soriano, Johnatan Opoku en Peter van Ooijen zorgden uiteindelijk voor een 3-1 nederlaag. Het vertoonde spel in de eerste helft biedt echter genoeg mogelijkheden voor het vervolg van de competitie.

Koploper
Bij Alkmaar Zaanstreek zijn ze het seizoen positief begonnen. Allereerst werd er in de voorronde van de Europa League gewonnen van BK Häcken, waarna Fortuna Sittard met 4-0 werd verslagen. AZ reist als koploper richting Waalwijk en is dus vol goede moed aan het seizoen begonnen. De ploeg van Arne Slot bezit over zowel ervaring als talent in bijvoorbeeld de namen van Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs. Ondanks dat Guus Til onlangs vertrok naar Spartak Moskou, beschikt AZ over voldoende voetballend talent om een succesvol seizoen tegemoet te gaan.

Head to Head
In Waalwijk troffen RKC en AZ elkaar op Eredivisieniveau tot dusver vijftien keer. De Geelblauwen wisten zesmaal te winnen, AZ zeven keer. Eén keer speelden beide ploegen gelijk. In deze vijftien confrontaties wisten allebei de teams precies 23 doelpunten te maken. De laatste overwinning op AZ is van 3 maart 2013. Onder leiding van Erwin Koeman won de thuisploeg met 2-1 door twee doelpunten van Mart Lieder. Destijds speelden onder andere Frank van Mosselveld, Sander Duits, Robert Braber en huidig selectiespeler Henrico Drost mee.

Arbitrage
Allard Lindhout is voor vandaag de scheidsrechter, hij floot de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen Go Ahead Eagles (0-0). Hij wordt geassisteerd door de grensrechters Kleinjan en Ketting, vierde official is de heer Pérez. VAR voor deze middag is de heer Ruperti, AVAR is de heer Osseweijer.

Live
Vanmiddag niet aanwezig in het Mandemakers Stadion? Volg het liveverslag op Twitter of op tv op FOX Sports 3.    

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

VVV-Venlo

Eredivisie
25 Januari 2020, 19:45
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.