RKC op jacht naar eerste Eredivisiepunten

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Vanmiddag is het zover, de derde Eredivisiewedstrijd van het seizoen. De Waalwijkers gaan op bezoek bij FC Twente in Enschede. Om 14.30 uur zal er worden afgetrapt in De Grolsch Veste. De ploeg uit het oosten van het land kende een sterke seizoenstart met vier punten uit twee wedstrijden.

Hoop op een goed resultaat
RKC begon ongelukkig aan het seizoen. De wedstrijden tegen VVV-Venlo en AZ gingen beide verloren. Het spel van de Geelblauwen tijdens beide wedstrijden gaf wel hoop voor het vervolg van de competitie. Wanneer dit spel kan worden vastgehouden zullen de punten ongetwijfeld snel volgen voor RKC. De eerste Eredivisiepunten moeten hopelijk vanmiddag worden behaald in Enschede.

Sterke start mede-promovendus FC Twente
FC Twente kwam vorige seizoen net als RKC uit in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste wedstrijd van het huidige seizoen eindigde in een knap gelijkspel tegen PSV. Een lange tijd stond de ploeg onder leiding van hoofdtrainer Gonzalo Garcia Garcia op voorsprong tegen de Eindhovenaren door een doelpunt van de Japanner Keito Nakamura. Uiteindelijk kwam PSV toch langszij. De tweede competitiewedstrijd werd door FC Twente gewonnen in het hoge noorden. Mede door weer een doelpunt van Keito Nakamura werd FC Groningen met 1-3 verslagen.

Head to Head
FC Twente en RKC Waalwijk troffen elkaar tot nu toe 46 keer op Eredivisieniveau. De winst ging 19 keer naar FC Twente en 11 keer wist RKC te winnen. De punten werden 16 keer verdeeld. Afgelopen seizoen kwamen we Twente uiteraard ook tegen in de Keuken Kampioen Divisie. In De Grolsch Veste werd er met 3-1 verloren, maar in ons eigen Mandemakers Stadion versloegen we de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie met 4-1. De Geelblauwen wonnen mede door goals van Mario Bilate en Dylan Seys. Afgelopen seizoen moest ons RKC ook naar Enschede voor de Achtste finale van de KNVB Beker. RKC Verloor toen met 2-0 van FC Twente.

Arbitrage
Scheidsrechter van vanmiddag is de heer Pérez. Hij wordt geassisteerd door de heren Vandeursen en Strijker. Vierde official is de heer Martens. VAR voor dit duel is de heer Gerrets, AVAR is de heer Bexkens.

Live
Vanmiddag niet aanwezig in Enschede?  Volg het liveverslag via Twitter of op TV op FOX Sports 2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

Sparta Rotterdam

Eredivisie
21 Februari 2020, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.