RKC Waalwijk gaat tegen ADO Den Haag vol voor eerste drie punten

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Zondag 25 augustus (12.15 uur) wacht voor ons RKC de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen ADO Den Haag. Nu het eerste punt van dit Eredivisieseizoen binnen is gaat de ploeg morgen in het eigen Mandemakers Stadion vol op jacht naar de eerste drie punten.

Prachtig doelpunt in Enschede
Menig fan zal afgelopen zondag gedacht hebben dat RKC de Grolsch Veste zou verlaten met een nederlaag, maar een slotfase die vergelijkbaar was met die in Deventer van afgelopen seizoen zorgde ervoor dat er toch een punt meeging naar Waalwijk. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam op naam van middenvelder Anas Tahiri, die samen met Paul Quasten en Saïd Bakari op de zogenoemde 'Tiki Taka' wijze door de verdediging van FC Twente heen combineerde en vervolgens de 0-1 binnenschoot. Deze schitterende teamgoal werd nog meermaals uitgemeten in verschillende media en zal de ploeg vertrouwen geven voor de wedstrijd van morgen.

ADO Den Haag nog puntloos
Waar RKC dus wat vertrouwen tankte, liet ADO het na om in eigen huis de eerste punten te pakken tegen Sparta. Zodoende komt de ploeg uit Den Haag naar Waalwijk en moet het op zoek naar de eerste punten van dit seizoen. De ploeg van Fons Groenendijk verloor deze zomer met Abdenasser El Khayati hun beste speler en zag daarnaast nog een handvol spelers vertrekken. Met de komst van Michiel Kramer en Bilal Ould-Chikh hoopt ADO ook dit seizoen de degradatiestrijd te ontlopen.

Head to Head
De statistieken van eerdere ontmoetingen in de Eredivisie spreken in het voordeel van RKC. Van de elf eerdere ontmoetingen in Waalwijk wist RKC er zeven te winnen, eindigde het een keer gelijk en won ADO er drie. De laatste ontmoeting tussen deze twee ploegen in het Mandemakers Stadion dateert van 9 maart 2014. Deze wedstrijd eindigde in 1-1 door doelpunten van Romeo Castelen (RKC) en Roland Alberg (ADO). Vijf jaar later zijn er nog steeds spelers in beide selecties die deze wedstrijd meemaakte. Bij RKC is dit Ingo van Weert en bij ADO Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, Wilfried Kanon, Robert Zwinkels, Danny Bakker en Michiel Kramer.

Arbitrage
De scheidsrechter zondag is de heer Van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door de heren Honig en Goossens. Vierde official is de heer Hensgens. VAR voor dit duel is de heer Bijl, AVAR is de heer Boonman.

Live
Niet aanwezig in het Mandemakers Stadion?  Volg het liveverslag via Twitter of op TV op FOX Sports 2.

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.