Winst, verlies en gelijkspel voor RKC-internationals

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Afgelopen weekend kwam ons RKC niet in actie, maar wel een drietal spelers van de Geelblauwen. Dylan Vente werd opgeroepen voor het Nederlands Beloftenelftal, Saïd Bakari voor de Comoren en Juriën Gaari voor het nationale elftal van Curaçao.

Dylan Vente
De aanvaller van ons RKC werd opgeroepen voor het Nederlands Beloftenelftal en moest het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van Engeland en Duitsland. In Shrewsbury werd met 0-0 gelijkgespeeld en speelde Vente niet mee, maar tegen de Duitsers was hij wel van de partij. Op het sportcomplex van UDI’19 in Uden verloor Oranje de vriendschappelijke wedstrijd met 1-2. Het grootste gedeelte was de ploeg onder leiding van Bert Konterman de bovenliggende partij, maar uiteindelijk wist Duitsland er met de winst vandoor te gaan. Dylan Vente begon in de basis bij Oranje en werd in de rust gewisseld.

Engeland O20 - Nederlands Beloftenelftal: 0-0

Nederlands Beloftenelftal – Duitsland O20: 1-2
25’ Van de Looi    1-0
61’ Amade           1-1
73’ Kühn              1-2

Saïd Bakari
Het elftal van de Comoren kwam uit tegen Togo. Het land uit Oost-Afrika probeert zo ver mogelijk te komen in de kwalificatie voor wereldkampioenschap in 2022. De eerste wedstrijd tegen Togo werd met 1-1 gelijkgespeeld in het Stade de Moroni. RKC-er Saïd Bakari begon in de basis en kwam 60 minuten in actie. Dinsdag 10 september is de returnwedstrijd in de hoofdstad van Togo, Lomé. Het Stade de Kégué is het decor van deze WK-kwalificatiewedstrijd.

Comoren – Togo: 1-1
33’ Laba           0-1
49’ Youssouf     1-1

10 september: Togo – Comoren

Juriën Gaari
Curaçao kwam voor de CONCACAF Nations League uit tegen Haïti. In Willemstad wonnen Juriën Gaari en zijn teamgenoten met 1-0 van de Haïtianen. Juriën Gaari verscheen aan de aftrap en mocht de 90 minuten volmaken. Woensdag 11 september neemt Curaçao het opnieuw op tegen Haïti.

Curaçao – Haïti: 1-0
’70 Hooi     1-0

11 september: Haïti - Curaçao

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.