RKC-internationals keren terug met wisselende resultaten

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Hannes Delcroix, Saïd Bakari, Juriën Gaari en Dylan Vente vlogen afgelopen week uit om uit te komen voor hun land en behaalden daarin enkele wisselende resultaten.

Hannes Delcroix
De Belgische verdediger werd voor het eerst opgeroepen voor België Onder 21 dat direct een zeer belangrijk duel speelde in de EK-kwalificatie. Als nummer twee met twee punten achterstand op koploper Duitsland reisden de Rode Duivels af naar Freiburg. Delcroix zag vanaf de bank zijn ploeg met 2-3 winnen, waardoor België Onder 21 de koppositie heeft overgenomen.

Saïd Bakari
Bakari is met de Comoren de kwalificatie voor de Africa Cup 2021 goed begonnen. Vorige week werd in het eerste duel direct gewonnen in en tegen Togo: 0-1. De RKC’er kwam in dit duel 90 minuten in actie.

Vandaag speelden de Comoren hun tweede duel in de kwalificatie. In eigen huis werd zeer fraai met 0-0 gelijkgespeeld tegen recordkampioen Egypte. Bakari begon ook hier in de basis en speelde 83 minuten mee. De Comoren gaan hierdoor aan kop in de kwalificatiepoule met vier punten uit twee duels. Egypte volgt met twee punten uit evenveel wedstrijden.  

Juriën Gaari
In de laatste poulewedstrijd van de CONCACAF Nations League speelde Curaçao thuis tegen Costa Rica. Gaari speelde de gehele wedstrijd mee, maar verloor uiteindelijk met 1-2 waardoor het tweede in de poule is geworden en zich dus handhaaft in Divisie A van de Nations League.

Bovendien was er nog iets te vieren. Curaçao heeft zich met de tweede plaats in de poule gekwalificeerd voor de Gold Cup in 2021, het belangrijkste landentoernooi van Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. In de vorige editie van dit toernooi maakte Gaari een zeer belangrijk doelpunt voor Curaçao. Het eindstation bleek uiteindelijk de kwartfinale tegen de Verenigde Staten.

Dylan Vente
Het Nederlands Beloftenelftal kende met Dylan Vente één RKC’er in de gelederen. Deze interlandperiode speelde het vorige week tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië, waarbij er met 1-4 werd verloren. Vente begon dit duel in de basis en speelde 78 minuten mee.

Morgenmiddag (14.30 uur) speelt het Beloftenelftal een tweede duel. In en tegen Frankrijk speelt Vente met Oranje op het trainingscomplex Clairefontaine tegen Frankrijk Onder 20.  

Meer artikelen

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.