RKC Waalwijk op bezoek bij de koploper

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Ons RKC Waalwijk speelt morgenmiddag een lastige uitwedstrijd, wanneer het op bezoek gaat bij de huidige koploper van de Eredivisie. In Amsterdam neemt de ploeg van Fred Grim het op tegen Ajax.

De Waalwijkers speelden na de winterstop belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten. In deze wedstrijden was RKC vaak de betere partij, maar wist het de drie punten niet over de streep te trekken. Vorige week speelden de Geelblauwen met 0-0 gelijk tegen PEC Zwolle, waar beide ploegen weinig mee opschoten.

Ajax
De ploeg uit Amsterdam is dit seizoen uitstekend bezig. De Amsterdammers gaan door waar ze vorig seizoen mee zijn geëindigd, namelijk meedoen om de prijzen. Naast de competitie is de ploeg van trainer Erik ten Hag ook nog actief in het bekertoernooi als in de Europa League. Afgelopen woensdag won Ajax namelijk op bezoek bij Vitesse en staat daardoor in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, waarbij het in de halve finale FC Utrecht treft. In het huidige seizoen verloor Ajax tot op heden drie wedstrijden. Dit was respectievelijk op bezoek bij AZ en FC Groningen, terwijl het thuis tegen Willem II tegen een nederlaag aan liep. De eerdere ontmoeting tussen Ajax en RKC eindigde in een 1-2 overwinning voor de Amsterdammers.

Head-to-Head
De onderlinge balans tussen beide ploegen is in het voordeel van de thuisploeg. In Amsterdam stond twintig keer dit affiche op de rol. De Amsterdammers wonnen achtienmaal en eén keer werden de punten verdeeld. Ons RKC wist één keer in Amsterdam te winnen. Hiervoor moeten we terug nar het seizoen 1999/2000. Trainer Fred Grim stond destijds in de basis bij Ajax en moest twee doelpunten incasseren. Doelpuntenmakers waren Govedarica en Cornelisse in de 1-2 overwinning.

Arbitrage
De wedstrijd zal morgenavond onder leiding staan van arbiter Dennis Higler. De scheidsrechter wordt geassisteerd door Joost van Zuilen en Rogier Honing. Vierde official is de heer Joey Kooij. VAR en AVAR zijn de heren Christiaan Bax en Sjoerd Nanninga.

Live
Morgen niet aanwezig bij de wedstrijd? Volg dan het liveverslag via Twitter of via TV op FOX Sports 2.

 

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.