Bakari pakt met de Comoren eerste punten op eindronde ooit

Het is Saïd Bakari en zijn teamgenoten gelukt om voor het eerst in de historie van de Comoren te scoren en direct punten te pakken op een grote eindronde. In het derde groepsduel tegen Ghana werd er namelijk met 2-3 gewonnen. Bakari speelde wederom 90 minuten. Of de overwinning genoeg is voor de knock-outfase zal de tijd leren, alleen de vier beste nummers 3 gaan door.

Eerste overwinning

Het was al snel raak voor de Comoren, na vier minuten spelen kwamen ze al op een voorsprong. Even later zag het zelfs sterspeler Ayew (Ghana) het veld met rood verlaten. In de tweede helft breidde de eilandengroep de voorsprong uit tot 0-2. Die stand stond echter niet lang op het scorebord, twee minuten later was het Ghana met de aansluitingstreffer. In de 77e minuut leek het even helemaal mis te gaan toen The Black Stars gelijkmaakte. Uiteindelijk was het Mogni die de Comoren in de 85e minuut in extase bracht door de 2-3 binnen te schieten.