Bekerwedstrijd valt in het water

RKC Waalwijk is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker te bereiken. De ploeg van Henk Fraser kwam in de eerste dertig minuten al met 3-0 achter, maar was na een dubbelslag van Chris Lokesa ineens helemaal terug in de wedstrijd. De 3-3 viel echter niet, waardoor de bekercampagne opnieuw beperkt blijft tot één wedstrijd.

Eenrichtingsverkeer

Henk Fraser begon met aardig wat wijzigingen aan het duel met zijn voormalige werkgever. Mark Spenkelink maakte zijn debuut voor RKC, terwijl onder meer Patrick Vroegh en Daouda Weidmann voor het eerst dit seizoen een basisplaats hadden. De vele wisselingen zorgden er ook voor dat RKC in de openingsfase zoekende was en bij vlagen compleet overlopen werd door de thuisploeg. Al in de zevende minuut kwamen de Domstedelingen dan ook op voorsprong. Oscar Fraulo haalde uit vanaf randje zestien, maar zag zijn schot onderweg aangeraakt worden. Deze touché zorgde ervoor dat Spenkelink kansloos was; 1-0.

Een kleine tien minuten na de openingstreffer, lag de tweede al in het netje. Een snel genomen vrije trap werd voorgegeven, waarna aanvoerder Mike van der Hoorn de tweede binnen kon koppen. Het werd op het half uur spelen nog erger voor de Geelblauwen. Scheidsrechter Gerrets zag een overtreding van Jeffrey Bruma en legde de bal op de stip. Spits Isac Lidberg stuurde Spenkelink naar de verkeerde hoek; 3-0. 

Vlak voor rust was daar dan ineens een teken van Waalwijks leven. Chris Lokesa draaide zich knap vrij en kon vrij uithalen. De Belg faalde niet en bracht met zijn eerste doelpunt voor RKC de ploeg weer terug in de wedstrijd. Met een 3-1 stand gingen beide ploegen dan ook naar de kleedkamers.

Comeback in de maak

Aan het begin van de tweede helft was het spelbeeld 180 graden gedraaid. RKC dicteerde en was meerdere keren gevaarlijk dankzij invallers Zakaria Bakkali en Denilho Cleonise. Laatstgenoemde stond in de 51e minuut dan ook aan de basis van de tweede Waalwijkse treffer. De buitenspeler bleef goed op de been en zette met een perfecte steekbal Chris Lokesa vrij voor de Utrechtste doelman. De jonge Belg bleef opnieuw ijzig kalm en schoot de 3-2 binnen. RKC was helemaal terug in de wedstrijd.

Na de aansluitingstreffer ging RKC opzoek naar de 3-3 en FC Utrecht juist naar de bevrijdende vierde treffer. Hierdoor ontstond een zeer leuke en open wedstrijd, waarin een aantal grote mogelijkheden werden gecreëerd. Namens FC Utrecht schoot Marouan Azarkan maar rakelings naast. Denilho Cleonise zag op zijn beurt zijn schot uit de bovenhoek getikt worden. Gescoord werd er niet meer, maar gestaakt wel. Diep in de blessuretijd was in Stadion Galgenwaard een enorme knal te horen. Het was onweer en scheidsrechter Gerrets kon niet anders dan de ploegen naar binnen sturen. Na een kleine vijf minuten werd de wedstrijd hervat, maar in die ene minuut die resteerde gebeurde er niets noemenswaardigs meer. RKC verliest met 3-2 en is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. 


Zaterdag 4 november speelt RKC Waalwijk om 18.45 uur in eigen huis tegen landskampioen Feyenoord. De wedstrijd in het Mandemakers Stadion is helemaal uitverkocht. Precies een week later komt Go Ahead Eagles op bezoek. De wedstrijd op 'Den Elfde van de Elfde' begint ook om 18.45 uur. Voor deze wedstrijd zijn nog wel tickets verkrijgbaar. Scoor ze via ticketing.rkcwaalwijk.nl of kom langs in de Fanshop. De openingstijden van de Fanshop vind je hier.