Daan Rienstra verlaat na vijf seizoenen RKC Waalwijk

Na meer dan 150 wedstrijden in Waalwijkse dienst stopt de teller voor Daan Rienstra. Club en speler zijn in goed overleg een contractontbinding met onmiddellijke ingang overeengekomen. De 27-jarige middenvelder gaat voor een buitenlands avontuur. 

Frank van Mosselveld licht het vertrek van de speler toe; ‘’Daan kwam in 2015 bij de club en heeft in die jaren daaropvolgend ups en downs meegemaakt met onze club. Hij ging voorop in de strijd op het veld en was ook buiten het veld een belangrijke speler. Toen hij onlangs aangaf na vijf jaar RKC toe te zijn aan een nieuw buitenlands avontuur, en aan de club vroeg om mee te denken, zijn we in gesprek gegaan. Uitkomst van de gesprekken was dat voor beide partijen contractontbinding de beste optie is, zodat Daan vrij is om zijn droom na te jagen. We willen Daan onwijs bedanken voor al zijn jaren hier bij ons in Waalwijk en hem veel succes wensen in zijn verdere carrière.’’ 

Daan Rienstra
Rienstra kwam in de zomerstop van 2015 over van Heracles Almelo naar RKC Waalwijk. In de jaren daarvoor speelde hij onder andere in de jeugd van Ajax, AZ en Feyenoord. De middenvelder droeg in meer dan 150 wedstrijden het Waalwijkse shirt, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 9 assist. Ook droeg hij meermaals de aanvoerdersband.