Roy Kuijpers
    2 : 1
  • 90'
    Ayman Azhil

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag een even heerlijke als belangrijke overwinning geboekt op N.E.C. Na doelpunten van Jens Odgaard en Jordy Bruijn leek het af te stevenen op een gelijkspel, maar uitgerekend debutant Roy Kuijpers bezorgde RKC een 2-1 overwinning!

Enerverend

Na een sterk begin van ons RKC, waarbij er veel drang naar voren was, was het na vijftien minuten spelen toch N.E.C. dat op voorsprong kwam. Waar Dirk Proper zijn schot via een RKC-voet over de achterlijn zag gaan, scoorde Jordy Bruijn nadat Etienne Vaessen de bal losliet. Lang konden de Nijmegenaren echter niet van de voorsprong genieten, want de Geelblauwen kwamen namelijk al snel via Jens Odgaard op gelijke hoogte. Na een dribbel door de N.E.C.-defensie, schoot hij via de binnenkant van de paal binnen: 1-1! Met nog wat kansen op en neer, voor onder andere Odgaard en Magnus Mattsson, bleek het eerste bedrijf van ons RKC tegen N.E.C. een enerverend potje. Bij rust stond er dan ook een 1-1 gelijke stand op het scorebord.

Droomdebuut

De tweede helft was er een waar beide partijen wat voorzichter speelden, hierdoor was het aantal kansen gering. Van de kant van N.E.C. was er slechts één echte kans, waar Souffian El Karouani een poging waagde, maar zijn schot belandde tegen de vuisten van Vaessen. Aan RKC-zijde waren er kansen voor onder andere Saïd Bakari, Ayman Azhil en Roy Kuijpers die met zijn invalbeurt direct debuteerde. Het beloofde zondagmiddag dan ook een droomdebuut te worden voor hem. Achraf El Bouchataoui stuurde Finn Stokkers diep, die goed doorzette. Hij profiteerde van een fout achterin de defensie en behield het overzicht uitstekend. Hierdoor kon Kuijpers in de 94e minuut de 2-1 op een presenteerblaadje binnentikken! Het betekende dan ook een droomdebuut voor de debutant en drie belangrijke punten voor de Geelblauwen!