Artiesten van RKC Live 2023

RKC Live is niet compleet zonder live muziek en spectaculaire acts. Graag delen we het eerste twee namen van de line-up van dit jaar met u. De avond zal gevuld worden met optredens van onder andere Xander de Buisonjé en John West! De overige artiesten volgen binnenkort. Lees hieronder meer over de eerste twee artiesten van RKC Live 2023.

Xander de Buisonjé

Vorig jaar maakte hij er een fantastisch feest van tijdens zijn optreden op RKC Live en ook dit jaar is hij onderdeel van de line-up! Xander de Buisonjé maakte zijn grote doorbraak als leadzanger van Volumia. Met nummers als 'Hou me vast', 'Het is over' en 'Afscheid' bereikten de band het grote publiek. In 2002 ging Xander solo verder en sindsdien bracht hij maarlieftst vijf solo albums uit. Daarnaast was hij vaak op televisie als presentator te zien. Zeven jaar op rij was hij de host van 'De Vrienden van Amstel LIVE!'. Verder deed hij mee aan 'Holland Zingt Hazes', 'The Next Pop Talent' en 'Bloed, Zweet en Tranen'. We zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat Xander er dit jaar opnieuw bij is tijdens RKC Live.

OG3NE

De drie zussen Lisa, Amy en Shelley maakten in 2007 al grote indruk met hun zangkunsten toen ze met hun zelf geschreven nummer 'Adem in, adem uit' de Nederlandse voorronde van het Junior Eurovisiesongfestival wonnen. Hier eindigde het drietal op de elfde plaats. In 2014 debuteerde de zusje onder de nieuwe naam OG3NE bij The Voice Of Holland en wonnen ze het talentenprogramma. Drie jaar later mochten zij opnieuw Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Net als in de junior-editie moest het drietal het doen met een elfde plaats. Opnieuw een mooi affiche tijdens deze editie van RKC Live!


John West

Niemand minder dan John West is onderdeel van onze line-up op 15 juni! Op negentienjarige leeftijd bracht zanger John West zijn eerste single 'Weet wat je begint' uit. In 2008 kwam er een tweede single genaamd 'Verliefdheid' uit. Beide nummers werden een hit in de top 100. In 2015 was de Hagenees te zien in de talentenjacht 'Bloed, Zweet & Tranen'. John staat erom bekend met zijn Nederlandstalige hits een groot feest te maken en dit jaar dus ook tijdens RKC Live.

 


Berget Lewis

Berget Lewis kent een lange, succesvolle muziekcarrière. De in Amsterdam geboren zangeres ging op vijftienjarige leeftijd al op tournee in de Verenigde Staten. Berget was te vinden in meerdere shows en programma's. Samen met Edwin Evers won ze het programma Just The Two Of Us en traden ze samen op. In 2019 vertolkte ze de rol van Maria in de live-uitzending van The Passion. Recent nam ze deel aan The Masked Singer, waar Berget afviel in de halve finale. Berget Lewis maakt deel uit van de Ladies of Soul (als Lady B) en ZO! Gospel Choire. Met beide groepen boekte de zangeres grote successen. Deze editie maakt Berget Lewis de line-up compleet!