RKC Waalwijk en Fortuna Sittard openen derde speelronde

Na het thuisduel tegen AZ en de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen vervolgen de Geelblauwen de competitie komende speelronde opnieuw met een awayday. In en tegen Sittard openen Fortuna en RKC morgen, vrijdag 27 augustus (20.00 uur), speelronde drie in de Eredivisie.

RKC Waalwijk

Voor RKC Waalwijk is het zaak dat de lijn van de tweede helft tegen sc Heerenveen wordt doorgetrokken naar het duel tegen Fortuna Sittard. Bijna wisten de Geelblauwen te stunten in Friesland, door bijna een 3-0 achterstand goed te maken. Via doelpunten van Jens Odgaard en Richard van der Venne was RKC nog dichtbij een punt, maar de aansluitingstreffer viel helaas net te laat. De veerkrachtigheid en werklust boden echter perspectief voor de komende wedstrijden, te beginnen aanstaande vrijdag in Sittard.

Deze week presenteerde RKC zijn nieuwste aanwinst. Oude bekende Vurnon Anita trainde de afgelopen periode al mee en heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2022. RKC wordt vrijdag bovendien gesteund door bijna 300 supporters uit Waalwijk.

Fortuna Sittard

Net als RKC heeft Fortuna momenteel drie punten, al hebben de Limburgers een wedstrijd minder gespeeld door het Europees spelende AZ. In de eerste speelronde werd in het eigen Fortuna Sittard Stadion een knappe overwinning geboekt op FC Twente. Man van de wedstrijd was ongetwijfeld Toshio Lake. Met een doelpunt en assist draaide hij eigenhandig de score om.

Fortuna's meest in het oog springende transfer is de komst van Deroy Duarte. De middenvelder kwam transfervrij over van Sparta Rotterdam en wordt gezien als echte aanwinst in het elftal van trainer Sjors Ultee. De Fortunezen moesten echter wel afscheid nemen van hun spits, Sebastian Polter maakte namelijk de overstap naar het Duitse VfL Bochum. Toch heeft Fortuna nog voldoende wapens, getuige de aanwezigheid van onder andere Mats Seuntjens, Tesfaldet Tekie en oude bekende Emil Hansson.

Balans

RKC Waalwijk en Fortuna Sittard treffen elkaar vrijdag voor de 28e keer op Eredivisieniveau. In voorgaande 27 wedstrijden trok RKC acht keer aan het langste eind, werd het negen keer gelijk en won Fortuna tien keer. Fortuna Sittard - RKC Waalwijk staat voor altijd bekend als de kampioenswedstrijd in 2011, destijds bezegelden Fred Benson en Robert Braber de Geelblauwen het kampioenschap in de Jupiler League.

Bekijk hieronder de samenvatting van destijds nog eens terug!

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van Jeroen Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Brondijk & Ribbink. Vierde official is de heer Dröge. Vanuit Zeist wordt de wedstrijd gevolgd door VAR en AVAR Blank & Bluemink.

Live

Vrijdag niet in het uitvak? Fortuna Sittard - RKC Waalwijk is alsnog live te volgen via ESPN 2! Beleef de wedstrijd bovendien ook via ons Twitter-verslag of Instagram Stories. Langstraat FM (106.8) zal het duel bovendien live verslaan.

TOTO WedWekker

Zet in en win via de TOTO WedWekker! De tip van deze week:

Kramer scoort kopgoalx 8.00

Speel bewust 18+