DIRECTIE BLOG: RKC Waalwijk coronaproof op jacht naar handhaving in de Eredivisie

RKC Waalwijk is van start gegaan met een tweewekelijkse blog. Hierin vertelt een directielid over de huidige ontwikkelingen bij de Geelblauwen. In de tweede aflevering onze algemeen directeur Frank van Mosselveld aan het woord.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur

Het zijn vreemde tijden, ook hier op de club. Ik neem jullie graag mee in de uitdagingen waar we dagelijks mee te maken hebben. Gelukkig voetballen we nog steeds en we hebben als branche veel gedaan om dat op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken. Niet alleen is het van levensbelang voor de club dat er doorgespeeld kan worden, ook is het voetbal één van de oplossingen in de strijd tegen het virus. Ieder weekend kijken er zo’n 4 miljoen mensen naar het voetbal. Hierdoor wordt de druk op de publieke ruimte enorm ontlast en bieden we de mensen in deze moeilijke tijd toch vermaak. Maar het liefst spelen we voor volle stadions en vermaken we onze supporters en sponsoren. We hebben de afgelopen zomer gebruikt om ons Mandemakers Stadion coronaproof in te richten en hebben ons eigen protocol geschreven gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de KNVB. We hopen niet alleen dat we zo snel mogelijk op een veilige manier weer publiek mogen ontvangen, het is tevens noodzakelijk willen we onze bedrijfstak overeind houden. Ook voor het personeel dat nu alweer een hele periode vanuit huis werkt. Alles wat wij doen staat in het teken van onze supporters en sponsoren. Van het faciliteren van de kaartverkoop tot volledig verzorgen van een heerlijk avondje uit in de businessruimte van ons Mandemakers Stadion. Vanaf het moment dat besloten werd dat er doorgespeeld moest worden zonder publiek vielen al deze werkzaamheden weg. We doen er alles aan om op afstand het contact met supporters en sponsoren te behouden, maar hopen dat we snel weer iedereen in het stadion mogen ontvangen!

Zoals gezegd draait de corebusiness van de club, het voetbal, gewoon door. Maar ook daar is iedere dag weer een uitdaging. Iedereen rondom de selectie & staf, maar ook de jongens van de media en dames van de horeca, worden wekelijks getest op het coronavirus. De spelers kleden om in 6 kleedkamers, zijn enkel op de club om te trainen en krijgen dagelijks hun lunchpakket mee naar huis. Dat laatste doen we trouwens in samenwerking met onze partner Cookaholics. Zo helpen we elkaar in deze moeilijke tijden. Het is dagelijks een uitdaging en het kost veel tijd en energie om enerzijds iedereen te wijzen op het belang van het volgen van de richtlijnen en anderzijds de focus te leggen waar die moet liggen: het voorbereiden op de wedstrijd in het weekend. Gelukkig lukt ons dat vrij aardig. Afgelopen weekend was een grote teleurstelling, maar we staan op dit moment op de plaats waar we eind van het seizoen minimaal willen eindigen!

De huidige financiële situatie van de club is ondanks alles stabiel te noemen. De afgelopen jaren is er een gezond financieel beleid gevoerd, en de plotselinge stap naar de Eredivisie heeft ons veel opgeleverd. Mede hierdoor kunnen we moeilijke tijden zoals deze op dit moment door komen. Dit is ook terug te zien aan de mooie jaarcijfers die vorige week zijn gepresenteerd. Onze loyale supporters en sponsoren zijn het fundament van de club in goede en in slechte tijden. Als ik van collega’s hoor hoe dit af en toe bij andere clubs gaat ben ik echt trots om te zien hoe iedereen achter de club is blijven staan. En juist die mensen hoop ik snel weer in het Mandemakers Stadion te mogen ontvangen om samen ons RKC Waalwijk in de Eredivisie te houden. 

We hebben kwalitatief een selectie die kan strijden met nog zo’n 6 ploegen voor handhaving in de Eredivisie. We hebben een goede mix van ervaren spelers en jong talent. Ik ben trots dat er vier jongens uit de selectie als international zijn opgeroepen. Saïd Bakari is opgeroepen voor de Comoren. Zij spelen nu twee belangrijke wedstrijden tegen Kenia. De eerste wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld. Mede door dit resultaat leiden de Comoren momenteel de kwalificatiepoule met verder nog Egypte en Togo. Ook Ahmed Touba heeft zijn goede spel zien uitmonden in een nominatie voor België onder 21. Zij spelen aanstaande dinsdag een belangrijke wedstrijd tegen Bosnië voor het behalen van het EK U21. Vitalie Damascan heeft met Moldavië gisteren met 0-0 gelijkgespeeld tegen Rusland, waarin hij 26 minuten in actie kwam. Verder spelen de Moldaven nog tegen Griekenland en Kosovo. Tot slot is ook Juriën Gaari door bondscoach Guus Hiddink opgeroepen voor Curaçao. Hier voltooit Juriën een trainingsstage in aanloop naar de CONCACAF Gold Cup van 2021. Ik wens die jongens veel succes tijdens deze internationale periode en hoop dat iedereen vooral weer heelhuids terugkeert. Ook wens ik jullie thuis allemaal een goede gezondheid toe, let goed op elkaar en houd je aan de maatregelen. Dan kunnen we hopelijk zo snel mogelijk weer de deuren van het Mandemakers Stadion openen om met elkaar van de wedstrijden te kunnen genieten.

Groetjes en stay safe, Frank.