DIRECTIEBLOG: ''Met hecht team strijden om handhaving''

RKC Waalwijk is weer van start gegaan met een directieblog. Hierin vertelt een directielid over de huidige ontwikkelingen bij de Geelblauwen. In deze editie gaat algemeen directeur, Frank van Mosselveld, in op de afgelopen transferwindow, de nieuwe aanwinsten, het veldenklassement en de alternatieve carnavalsperiode.

Frank van Mosselveld, algemeen directeur

De maand januari is met de winterse transferwindow altijd een belangrijke periode van het seizoen. Deze hebben wij als club goed doorstaan. Er zijn geen spelers vertrokken en hebben met Thijs Oosting, Shawn Adewoye en Yassin Oukili drie versterkingen in huis gehaald. Wij hebben hierbij tweeledig gekeken. De selectie heeft voldoende kwaliteit om ons direct te kunnen handhaven. Dit hebben diverse resultaten uit de eerste seizoenshelft ook bewezen. Daarnaast was het van belang dat de aanwinsten er direct zouden staan. Voor Thijs was er veel interesse en wij zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen. Met zijn diepgang en scorend vermogen voegt hij extra krachten toe aan het elftal. Tevens is Thijs multifunctioneel. Zo kan hij op het middenveld acteren, eventueel spelen op de vleugels of de spitspositie bezetten.

Wij waren ook al langer bezig om de positie van rechtercentrale verdediger dubbel te bezetten. Met Melle Meulensteen hadden wij binnen de selectie één speler op die positie. Met Shawn Adewoye hebben wij nu een extra speler die er direct kan staan. Ook is Shawn met het oog op komende zomer een zeer welkome versterking, vanwege de interesse in ons huidige centrale duo. Yassin Oukili is gehaald met het oog op de toekomst. Wij zijn blij dat hij nu al bij ons is aangesloten, zodat hij kan wennen aan onze manier van werken en onze speelwijze. Wij denken dat hij een belangrijke speler voor ons gaat worden. We houden vast aan onze missie door het binden van talentvolle spelers die zich bij ons verder kunnen ontwikkelen om zo in de toekomst een stap hogerop te maken. Er staat een goede groep. Een waarmee wij gaan strijden om ons direct te handhaven.

Er staat met de maand februari een belangrijke periode voor de deur. Daarom is het goed om te zien dat de huidige selectie intact is gebleven. Het is alles behalve wenselijk om je belangrijke spelers halverwege de competitie te zien vertrekken. Dit hebben wij mede kunnen bewerkstelligen doordat er gedurende de laatste jaren een gezond financieel beleid is gevoerd. Simpelweg, wij hoeven nu niet te verkopen. In de afgelopen periode is er ook interesse geweest in onze spelers. Wij hebben toen eigenlijk altijd een directe ‘nee’ verkocht of een hoog bedrag gevraagd. Deze zijn niet op tafel gekomen en daardoor kunnen wij met deze groep de belangrijke maand februari ingegaan. Het werd wel eens vergeten, maar in de afgelopen periode mistten wij met Vurnon Anita, Ola John en Cyril Ngonge drie belangrijke spelers. Hopelijk is de afgelopen mindere fase nu achter de rug en gaan wij met een zo compleet mogelijke groep deze belangrijke periode in.

Daarnaast is halverwege het seizoen het tijdstip om de tussenbalans op te maken in het veldenklassement. Wij zijn enorm trots dat wij daarin op een mooie vijfde plek staan. Spelers en trainers van de uitspelende ploegen geven bij iedere thuiswedstrijd hun beoordeling van het speelveld in het Mandemakers Stadion. Daar is menig tegenstander dus zeer over te spreken geweest. Dit is met name te danken aan onze partners Van Wijlen, VOS Capelle, Bert van Loon Groentechniek en de mannen van facilitair, met dan in het bijzonder vader en zoon: Ronald en Thimo de Nijs. Zij leggen dagelijks hun ziel en zaligheid in het werk om onze grasmat in topconditie te houden. Als je kijkt naar de middelen van de andere clubs is het een groot compliment waard dat wij nu zo hoog geklasseerd staan. Niet alleen het wedstrijdveld, maar ook de trainingsvelden liggen er in deze vervelende winterse periode goed bij. Het is dan ook één van de belangrijkste pijlers binnen de club om een topaccommodatie neer te zetten voor de spelers, zodat zij zich op de best mogelijke manier kunnen ontwikkelen. Een groot compliment aan onze mannen met deze prima prestatie.

Tot slot kunnen we ondanks deze sombere periode als échte Brabantse club niet voorbijgaan aan carnaval. Het doet ons uiteraard veel pijn dat wij dit niet samen met onze achterban kunnen vieren. Dat neemt echter niet weg dat carnaval bij ons Brabanders in ons DNA zit. Daarom spelen wij ook dit jaar in een nieuw en uniek carnavalstenue. Zo willen wij als creatieve club op gepaste wijze toch aandacht besteden aan ons jaarlijkse feest. De wedstrijdshirts zullen na afloop worden geveild en de opbrengsten van de carnavalsshirts worden gebruikt voor het verwezenlijken van een nieuwe mindervalidentribune in het Mandemakers Stadion, in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport. Vier carnaval thuis met inachtneming van de geldende maatregelen en op gepaste wijze, want de wedstrijd die wij met elkaar spelen tegen het coronavirus is nu even vele malen belangrijker. Desalniettemin wens ik iedereen een goede carnaval toe en gaan wij in de deze aanstaande belangrijke periode alles geven voor directe handhaving in de Eredivisie.

Groetjes, Frank.