Een kijkje achter de gesloten deuren van PI Vught

Afgelopen dinsdag 7 maart waren de spelers en staf van RKC Waalwijk op bezoek bij de penitentiaire inrichting (PI) Vught. Zeldzaam maar voor RKC Waalwijk opende zij de deuren voor een interessante en indrukwekkende rondleiding.

Sinds de start van het nieuwe jaar is PI Vught een samenwerking aangegaan met RKC Waalwijk, met als doel werving van personeel voor PI Vught.  Een uitgelezen kans om een kijkje te gaan nemen achter de bekende blauwe deuren in Vught.

Door de zware beveiliging en veiligheidsnormen, kostte het enige tijd voordat iedereen aan de koffie en thee zat in de kantine. Na een gastvrij ontvangst, uitleg over kamp Vught in de Tweede Wereld Oorlog, het ontstaan van de gevangenis op deze plek én hoe het werkt binnen de PI werd er in drie groepen gestart met een rondleiding.

De selectie heeft het re-integratiecentrum, de arbeid en leef afdeling bezocht. Hier werd duidelijk hoe deze afdelingen te werk gaan om de gedetineerden succesvol te laten slagen bij terugkeer in de maatschappij. Gedurende de rondleiding waren zowel spelers als staf vrij om vragen te stellen, wat resulteerde in gepassioneerde uitleg van medewerkers, persoonlijke verhalen van gedetineerden, interessante interactie en discussies.

“De kans om eens letterlijk en figuurlijk de andere kant van het verhaal te horen en zien, is indrukwekkend”

- Etienne Vaessen

Op zaterdag 15 april tijdens RKC Waalwijk – FC Groningen zal RKC Waalwijk haar deuren openen voor de medewerkers van PI Vught en zijn ze op het fanplein te vinden voor vragen over werken bij de PI.

RKC Waalwijk bedankt PI Vught, haar medewerkers en gedetineerden voor hun gastvrij- en openheid.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen dienst justitiële inrichtingen, kijk dan op www.werkenbijdji.nl