Eredivisie wordt hervat met Airborne-wedstrijd

Zaterdagavond reist RKC Waalwijk af naar het Gelredome voor de wedstrijd tegen Vitesse. In Arnhem wordt om 18.45 uur afgetrapt. De wedstrijd in Arnhem is een speciale. Elk seizoen speelt Vitesse de 'Airborne-wedstrijd'. Een speciaal evenement om de slag bij Arnhem te gedenken.

Afgelopen weekend stond er geen eredivisievoetbal op het programma vanwege de interlandperiode. Godfried Roemeratoe, Kevin Felida en Juriën Gaari hebben wel minuten gemaakt in het shirt van Curaçao. Tegen zowel Trinidad and Tobago als Martinique werd nipt met 1-0 verloren. De Waalwijkers hebben een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Belgische topploeg Royale Union Saint Gilloise in het Belgische Nijlen. 


Geelblauwen in Arnhem

De afgelopen seizoenen wist RKC Waalwijk goede resultaten neer te zetten in het Gelredome. In het seizoen 21/22 kwamen de Geelblauwen in speelronde 27 op bezoek. Na een vroege openingsgoal van Louis Openda, werd snel gelijkgemaakt door een ‘lucky goal’ van aanvoerder Melle Meulensteen. In de tweede helft was het notabene oud Vitessenaar Alexander Büttner die de eindstand (1-2) op het bord zetten. Na een goede uitbraak schoot hij de bal hard achter doelman Houwen en namen de Waalwijkers de drie punten mee.

Ook afgelopen seizoen leken de drie punten mee te gaan naar Waalwijk. De Geelblauwen waren grotendeels de betere ploeg en bekroonde dit spel ook met twee mooie goals. Florian Jozefzoon wist na een mooie steekpass van Patrick Vroegh de keeper van Vitesse te kijk te zetten met een mooie stift. In de tweede helft wordt de voorsprong uitgebouwd met een prachtige vrije trap van Iliass Bel Hassani. Toch wist de thuisploeg terug te komen in de wedstrijd. Twee snel achter elkaar gescoorde goals, gaf een 2-2 eindstand.


Airborne-wedstrijd

Al jaren is de Airborne-wedstrijd een begrip in het Nederlands betaald voetbal. Sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van de supportersvereniging , de veteranen van 'de Slag om Arnhem' rondom deze jaarlijkse wedstrijd. Ook zal de Arnhemse club deze zaterdagavond aantreden in een speciaal tenue. Het tradionele Geel & Zwart zal worden ingewisseld voor een speciaal Airborne tenue. Een mooie traditie, waar RKC Waalwijk dit jaar onderdeel van uitmaakt. 

Het seizoen van Vitesse

Vitesse is de huidige nummer veertien van de Eredivisie, maar heeft wel nog een wedstrijd te goed. De Geelzwarten hadden dit seizoen de eer om de eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen te spelen. In Volendam werd, ondanks een vroege achterstand, met 1-2 gewonnen. In de eerste thuiswedstrijd bleek PSV met 1-3 te sterk. In het eigen GeldreDome kwamen de Geelzwarten nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft stelden de Eindhovenaren orde op zaken. Ook in het tweede duel in de Gelredome wist Vitesse de punten niet in eigen huis te houden. Tegen AZ kon de ploeg van Philip Cocu aardig volgen, maar was het een dubbelslag van Vangelis Pavlidis die de Alkmaarders de volle buit bezorgde; 0-2.

Arbitrage

Allard Lindhout is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter. Langs de zijlijnen wordt hij geassisteerd door de heren Rogier Honig en Patrick Inia. Vierde official in Arnhem is Luuk Timmer. In Zeist zal Robin Hensgens actief zijn als VAR. Thomas Krijt assisteert hem als AVAR.

Live verslag

De wedstrijd in Arnhem is zaterdag live te zien op ESPN3 en voor het radioverslag kun je terecht bij Langstraat FM (106.8FM).

Uiteraard doet RKC Waalwijk ook zelf verslag van deze wedstrijd. Volg de live updates via ons Twitter (X) account en via de Instagram Stories. 

Historie

RKC Waalwijk en Vitesse troffen elkaar al achtenzestig keer eerder in competitieverband. De balans in deze achtenzestig wedstrijden ligt niet geheel ver uit elkaar. De Geelblauwen wisten negentien keer de drie punten te pakken. Hiertegenover staan dertig overwinningen voor de Arnhemmers. Negentien keer eindigde de confronatie in een gelijkspel.