• 90'
    Lisandro Semedo
    2 : 1
  • 90'

RKC Waalwijk kent een uiterst vervelend uiteinde van 2020. In de wedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren de Waalwijkers in de slotminuten de belangrijke uitwedstrijd met 2-1.

Evenwicht

RKC begon gebrand aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de Waalwijkers. Zo mondde een goede combinatie tussen Lennerd Daneels en Richard van der Venne uit in een doelpoging van de laatstgenoemde, maar ging zijn schot voorlangs. Na een kwartier spelen werd het overwicht op het veld beloond. Cyril Ngonge stak Finn Stokkers weg en de spits prikte raak in de verre hoek: 0-1.

In de tweede fase van de eerste helft werd het spel wat slordiger van beide ploegen. De beste kansen op een doelpunt waren voor de thuisploeg. De pogingen van Zian Flemming en Lisandro Semedo troffen echter geen doel. RKC leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor de rust kregen de Waalwijkers de gelijkmaker tegen. Sebastian Polter schoot de bal uit ogenschijnlijk buitenspelpositie binnen. Na lang beraad tussen scheidsrechter Nagtegaal en de VAR werd het doelpunt alsnog goedgekeurd. Hierdoor gingen de ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in.

Blessuretijd

De tweede helft bestond met name uit veel strijd. Beide ploegen vochten voor de punten, maar hierdoor waren kansen spaarzaam. De eerste echt noemenswaardige kans kwam op naam van de thuisploeg. Polter kon vrij koppen vanaf de vijfmeterlijn, maar kopte voorlangs. Na 70 minuten besloot Fred Grim om extra aanvallende impulsen te brengen. Sylla Sow and Vitalie Damascan kwamen in de ploeg voor Lennerd Daneels en Finn Stokkers.

Fortuna zocht in de slotfase meermaals het strafschopgebied van RKC, maar lang leek het er op dat dit duel in een gelijkspel zou eindigen. Echter kreeg ons RKC in de blessuretijd uiteindelijk toch de deksel op de neus. Semedo brak door aan de rechterflank en schoot raak in de verre hoek. Damascan kreeg hierna nog een grote kans op de 2-2, maar het mocht niet baten. 2020 eindigt daarmee met een teleurstellend uiteinde voor de Geelblauwen.