• 71'
    Roy Kuijpers
  • 90'
    Michiel Kramer

Zaterdag 15 oktober heeft RKC Waalwijk in Limburg gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. De twee ploegen die allebei in vorm waren vonden tegenstand in elkaar en zo werden de punten gedeeld: 0-0.

Weinig verschil

RKC Waalwijk mocht de wedstrijd aftrappen en hiermee begonnen zij de wedstrijd meteen goed. De Geelblauwen waren scherp in de duels en wisten in het begin de leiding over de wedstrijd te nemen. Iliass Bel Hassani was de eerste die een poging waagde op het doel van Fortuna Sittard, maar tot echt gevaar kwam het niet. Langzamerhand begon ook Fortuna Sittard in de wedstrijd te komen. De thuisploeg probeerde de bal vanaf de zijkanten vaak voor het doel te krijgen, maar de verdediging van RKC wist hier goed mee om te gaan. Zowel de Geelblauwen als de Limburgers boden tegenstand, maar zonder doelpunten in het eerste bedrijf.

Kansen aan beide kanten

De tweede helft besloot coach Joseph Oosting zijn spelers anders te positioneren. Julian Lelieveld schoof door naar het middelveld en zo bestond de verdediging uit vier man. Toch was het Fortuna dat de overhand had. De vele kansen werden goed weggewerkt door onder andere Etienne Vaessen, maar met de komst van Patrick Vroegh en Roy Kuijpers kreeg RKC juist weer het overwicht. Dit bracht direct verbetering en RKC werd de gevaarlijke partij. Veel druk op het Sittardse doel leverde helaas geen goal. Het aanzetten van de Geelblauwen ging door, maar Fortuna Sittard hield goed stand. Verdediger Thierry Lutonda had nog een grote doelpoging, maar doelman Pandur redde goed. Ver in de blessuretijd werd het nog even spannend voor de Waalwijkers toen de VAR Joey Kooij naar de kant haalde voor een vermeende penalty. De scheidsrechter was het hier echter niet mee eens en zo bleef de stand op 0-0 staan.

RKC Waalwijk wil de 266 meegereisde supporters bedanken voor jullie steun en hoopt iedereen volgende week zaterdag te mogen ontvangen in het Mandemakers Stadion voor het thuisduel tegen Ajax.