Geelblauwe confrontatie met SC Cambuur

Komend weekend speelt RKC Waalwijk weer in het eigen Mandemakers Stadion! Op zaterdag 17 september (20.00 uur) ontvangen we met SC Cambuur mede-Geelblauwen. Een confrontatie tussen de huidige nummers twaalf en dertien.

RKC Waalwijk

Voor RKC Waalwijk is het alweer de vierde thuiswedstrijd van het seizoen, na de duels tegen FC Utrecht (2-2), Feyenoord (0-1) en Excelsior (5-2). De Geelblauwen treffen SC Cambuur niet voor het eerst dit seizoen. In de laatste wedstrijd van de voorbereiding speelden beide clubs al tegen elkaar. Eind juli werd het toen 1-1, door goals van Lennerd Daneels en Milan Smit.

Vorig seizoen wisten de Leeuwarders te winnen in Waalwijk. Op een regenachtige herfstavond was het Issa Kallon die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Later dat seizoen werd het 1-1 in het Cambuur Stadion.

SC Cambuur

Voor de Leeuwarders is het vooralsnog een seizoenstart met gemengde gevoelens. Een uitoverwinning op Fortuna Sittard en een gelijkspel in de Galgenwaard tegen FC Utrecht werden afgewisseld met nederlagen tegen onder andere Excelsior en FC Groningen.

Met deze vier punten bezet Cambuur momenteel de dertiende plek, één plaats lager dan RKC Waalwijk (zes punten). Cambuur kende een levendige transferzomer. Waar sterkhouders als Kallon, Schouten en Stevens vertrokken, kwamen daar onder andere Van der Water, Smand en Virgínia voor terug. Opvallende nieuwkomer bij de Leeuwarders: Felix Mambimbi. De buitenspeler staat te boek als een groot talent en wordt dit seizoen gehuurd van het Zwitserse BSC Young Boys.   

Balans

RKC Waalwijk en SC Cambuur troffen elkaar op Eredivisieniveau tot dusver twaalf keer eerder. Vier keer won RKC, drie keer zegevierde Cambuur en vijf keer werd het gelijk.

Arbitrage

De scheidsrechter van de wedstrijd is Sander van der Eijk. Hij wordt geassisteerd door Honig en Overtoom. De vierde official is de heer Gansner. De VAR en AVAR zijn de heren Nijhuis en Kempinga.

Live

RKC Waalwijk - SC Cambuur is live te zien op het open kanaal van ESPN! Daarnaast is de wedstrijd ook live te beleven via ons Twitter-verslag en het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).