Geelblauwen reizen af naar Nijmegen

Zaterdagavond reist RKC Waalwijk af naar het Goffertstadion in Nijmegen voor het treffen met N.E.C. Nijmegen. In de oudste stad van Nederland wordt om 18.45 uur afgetrapt. De Geelblauwen worden in Nijmegen gesteund door 210 supporters in het uitvak. Eén ding is zeker, zaterdagavond is in ieder geval één ploeg af van de hatelijke nul.

Dat komt omdat zowel RKC Waalwijk als de aankomend tegenstander N.E.C. Nijmegen nog geen punten wisten te pakken dit seizoen. De Geelblauwen verloren twee keer met 3-1, eerst van sc Heerenveen en afgelopen zondag van AZ. Afgelopen zondag lieten de mannen van Henk Fraser, zeker in de eerste helft, zien goed mee te kunnen met een topploeg als AZ. De voorsprong bij rust was dan ook niet onverdiend. Via een strafschop schoot Michiel Kramer de Geelblauwen op 1-0, waarna vooral Denilho Cleonise een enorme kans kreeg op een tweede Waalwijkse treffer. Die viel echter niet en na rust wisten de Alkmaarders het duel helemaal om te draaien. Twee keer Pavlidis en één keer Dani de Wit betekende opnieuw een 1-3 nederlaag voor RKC Waalwijk en een huidige zestiende stand na twee speelrondes. Daar moet wel bij worden gezegd dat er zes ploegen nog op nul punten staan, waaronder aankomend tegenstander N.E.C. Nijmegen. 


Nijmeegse groei

Onder leiding van Rogier Meijer promoveerde de Nijmeegse club in 2021 terug naar het hoogste niveau. Sindsdien presteert de Nijmeegse club weer als vanouds; stabiel meedraaien in de middenmoot van de Eredivisie. Een elfde, twaalfde en dertiende plaats bevestigen dit patroon. Dit seizoen willen de Nijmegenaren echter een stap omhoog maken, maar dat gaat voorlopig niet zonder slag of stoot. De Nijmeegse club kreeg in de eerste twee wedstrijden, ook twee keer een nederlaag te slikken. De seizoensopener in eigen huis tegen Excelsior Rotterdam ging in extremise met 3-4 verloren, waar afgelopen weekend Heracles Almelo met 2-1 te sterk bleek voor de Nijmegenaren. Niet de start die men in de Waalstad voor ogen had.

Laatste overwinning in Nijmegen

RKC Waalwijk heeft het vaak lastig in Nijmegen. Voor de laatste overwinning moeten we dan ook een tijdje terug. Tien jaar geleden wisten de Geelblauwen met 1-2 te winnen in 'de Bloedkuul'. Op voorhand stond er weinig meer op het spel voor beide clubs. Zowel RKC Waalwijk als N.E.C. Nijmegen waren al veilig, maar de Geelblauwen konden nog over de Nijmegenaren heen in de eindstand. De Waalwijkers kwamen via Kenny Anderson op voorsprong en in de tweede helft was het Florian Jozefzoon die de voorsprong verdubbelde. In de extra tijd kopte Kevin Conboy nog raak namens de thuisploeg, maar het was niet genoeg om de Waalwijkers van de overwinning te houden; 1-2. Door deze overwinning ging de ploeg van Erwin Koeman over de Nijmegenaren heen en eindigde het seizoen op een veertiende plek.  

RKC Waalwijk en N.E.C. Nijmegen speelde dit seizoen al tegen elkaar. In de voorbereiding troffen beide clubs elkaar op zaterdag 15 juli. Op het veld van VV Baardwijk kwamen de Nijmegenaren al razendsnel op 0-1, dankzij Bram Nuytinck. In de rest van de wedstrijd waren de Geelblauwen de bovenliggende partij en kreeg de ploeg verschillende kansen op een doelpunt, maar deze viel niet. 

Arbitrage


Jochem Kamphuis is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter. Langs de zijlijnen wordt hij geassisteerd door de heren Dyon Fikkert en Michael Osseweijer. Vierde official in Nijmegen is Jannick van der Laan. In Zeist zal Marc Nagtegaal actief zijn als VAR. Roy de Nas assisteert hem als AVAR.

Live verslag


De wedstrijd in Nijmegen is zaterdag live te zien op ESPN1 en voor het radioverslag kun je terecht bij Langstraat FM (106.8FM).

Uiteraard doet RKC Waalwijk ook zelf verslag van deze wedstrijd. Volg de live updates via ons Twitter (X) account en via de Instagram Stories. 

Historie


RKC Waalwijk en N.E.C. Nijmegen troffen elkaar al zestig keer eerder in competitieverband. De balans in die zestig wedstrijd is redelijk in evenwicht. Twintig keer wonnen de Geelblauwen, tegenover 27 zeges voor de Nijmeegse club. Als we alleen kijken naar wedstrijden in De Goffert, is de balans wel overduidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Van de dertig ontmoetingen in Nijmegen, wist RKC Waalwijk er pas zes te winnen.